bsb-voices-group

Allereerste ‘BSB Voices’

gebeurtenis onthult spreken in het openbaar talent

Nieuws 20 april 2017

BSB Voices, een nieuw door leerlingen gerund evenement voor spreken in het openbaar, vond plaats op 4 april 2017 in het Brel Theatre voor een publiek van leerkrachten, leerlingen en families. Het evenement werd gepland en georganiseerd door leerlingen van Year 12 en 13 in de TEDx-groep van BSB, die deel uitmaakt van ons CAS-programma (Creativity, Activity, Service) voor leerlingen ouder dan 16.

Tijdens deze avond waren er in totaal 13 sprekers en drie muzikanten van de Secondary School, tussen 12 en 18 jaar oud, die speeches gaven en optraden. De leerlingen toonden hun vaardigheden voor spreken in het openbaar via vele diepzinnige onderwerpen, gaande van feminisme tot vrijheid van meningsuiting. Het publiek werd vermaakt en geïntrigeerd door talloze intellectueel stimulerende titels, zoals ‘Moeten we bang zijn van angst?’; ‘Wij kunnen de bewerkers van onze genen zijn’; en ‘De toekomst van de bescheiden wagen’, om er enkele op te noemen.

BSB Voices werd echter niet volledig beperkt tot het evenement voor leerlingen uit de Secondary School; er werden in het verleden ook evenementen georganiseerd voor leerlingen uit de Primary School, samen met onze tweejaarlijkse TEDxBSB-evenementen en dit was ook het geval bij deze gelegenheid. Onder begeleiding van de School Co-President Vilhelmiina (Year 13), namen leerlingen van Year 5 in de namiddag vóór het evenement deel aan een kleiner evenement, BSB Primary Voices. Ze spraken tijdens een speciale samenkomst voor een publiek dat bestond uit hun klasgenoten, leerkrachten en families. Alle leerlingen gaven trots presentaties over interessante onderwerpen die ze zorgvuldig hadden onderzocht en geschreven. Het was heel duidelijk dat de Year Groups bij BSB talent hebben voor spreken in het openbaar.

Proficiat aan alle leerlingen die deelnamen en die van de eerste BSB Voices een groot succes maakten.

 


Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.


Back to Top