hero-news-jo-cox-concert

Amnesty concert

ter ondersteuning van de Jo Cox Foundation

Nieuws 30 juni 2017

Op woensdag 28 juni gaf de Amnesty International-groep van BSB een concert ter ere van Jo Cox, het Brits parlementslid dat in juni 2016 tragisch om het leven kwam. Het concert werd georganiseerd ter ondersteuning van The Jo Cox Foundation die campagne voert voor

verdraagzaamheid en andere zaken waarvoor Jo Cox tijdens haar leven streed.

Het concert bood een gelegenheid om de ouders, leerlingen en leerkrachten van BSB samen te brengen en om ons te richten op andere zaken in de wereld van mensenrechten. Muzikanten uit Year 7-12 traden op als eerbetoon aan het werk van Jo Cox op het gebied van onder meer het Syrisch conflict, de positie van vrouwen in het openbare leven en de bescherming van burgers in conflict. Het was een zeer goede zaak dat we Adbulrahman mochten verwelkomen, een Irakese vluchteling en lokale voetbalcoach, die sprak over de situatie in zijn thuisstad Mosul en de oorlog met de groep Islamitische Staat.

Maria, een leerling uit Year 13, sprak geëmotioneerd over de groeiende tragedie in haar thuisland Venezuela en de mensen van Manchester werden geëerd met een gesproken eerbetoon door een groep personeelsleden en leerlingen uit de regio van Manchester.

In de geest van ‘The Great Get Together’-viering die door de Jo Cox Foundation werd gestart, organiseerde Families of BSB (onze oudervereniging) een picknick als lunch in Cavell House, ons centrum voor ouders op de campus. We verwelkomden verschillende voormalige medewerkers, wat bijdroeg aan het sterke gemeenschapsgevoel bij onze ‘Great Get Together’.

In het algemeen waren de evenementen van de dag een passend eerbetoon aan Jo Cox en haar engagement voor een eerlijkere, vriendelijkere en verdraagzamere wereld – een gevoel dat nauw aansluit bij ons schoolethos. Bedankt aan alle leerlingen, ouders en personeelsleden die betrokken waren bij de organisatie van deze speciale evenementen.

Meer foto’s bekijken.

 


Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.


Back to Top