hero-news-book-week2018

Book Week 2018 Celebrations

Neuws 22 October 2018

Vanaf maandag 15 oktober, genoten leerlingen, personeel en ouders van een week van literaire vieringen toen de Book Week weer neerstreek op de BSB. Het thema van dit jaar was ‘Monsters and Mortals’, ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Mary Shelley’s ‘Frankenstein’. Dit jaar heeft een breed scala aan fascinerende auteurs en illustratoren een bezoek gebracht aan BSB, waaronder: Shoo Rayner, Neil Griffiths, Richard Grant, Chris Bradford, Sita Brahmachari, Julia Wills, Frances Hardinge en Chris Priestley.

In de Primary School begon onze Book Week met twee prachtig inspirerende bijeenkomsten. In Upper Primary verraste Richard Grant, alias Dreadlock Alien, de kinderen met zijn freestyle poëzie en daagde hen uit om hun eigen poëzie te creëren. Neil Griffiths maakte met zijn magische verhalenvertellingen een soortgelijke impact als onze leerlingen uit het Lower Primary. De opwinding ging verder met een ‘Monster Mash’ dans buiten, waarvoor dank aan Kerry en haar demonische dansers. Gedurende de hele week hebben de leerlingen verhalen, gedichten en illustraties gemaakt, geïnspireerd door onze bezoekende auteurs: Shoo Rayner, Neil Griffiths, Richard Grant, Chris Bradford, Sita Brahmachari en Julia Wills. Dit waren niet alleen getalenteerde auteurs en dichters, maar ook mensen die de leerlingen konden betrekken en prikkelen. Zelfs de leerkrachten konden tijdens de professionele ontwikkelingssessie van Neil Griffiths over het belang van storytelling aandachtig luisteren naar ‘The Little Mouse and the Ripe Red Strawberry’. Tijdens de Book Week van dit jaar was ook onze allereerste Primary Poetry Slam een groot succes, waarbij elk kind in Upper Primary betrokken was bij de uitvoering van een gedicht dat ze hadden gemaakt. Een grote dank aan al onze bezoekende lezers, die ervoor zorgden dat de kinderen aan vele verhalen in veel verschillende talen werden blootgesteld.

In de Secondary School hadden we een even spannende en stimulerende week. Onze auteurs hebben ons voorzien van een grote verscheidenheid aan ervaringen en inspiratie. Tot grote vreugde van onze leerlingen onthulde Chris Bradford dat zijn onderzoek zich uitstrekt tot het kunnen aantonen wat de bodyguards en Samurai-krijgers fysiek precies doen. Frances Hardinge en Chris Priestley verkenden de griezeligere kant van het schrijven met gesprekken over de gotiek en over het maken van monsters, waarbij hij onderzocht wie of wat een monster is. De uitdaging voor de Year 10 en 11 om hun eigen verhalen te schrijven, werd geboden door Dan Powell in twee fantastische schrijfworkshops, waar ze zich richtten op het stellen van vragen over foto’s om het schrijven te stimuleren. Marcus Sedgwick en Sita Brahmachari brachten ons een heel andere invalshoek, met de nadruk op verhalen waar monsters veel echter en dichter bij huis zijn, waarbij Sita een lunch in de bibliotheek leidt en Marcus uitlegt wat hem inspireerde tot het schrijven van ‘Saint Death’, dat zich tegelijkertijd afspeelt op de Mexicaans-Amerikaanse grens. Harry Baker bleek een enorme hit bij de leerlingen. Hij bracht een aantal gedichten die hem de titel World Poetry Slam Champion hadden opgeleverd en richtte een prachtige outdoor House Poetry Slam in op vrijdag tijdens de lunch, de klap op de vuurpijl van een spannende week. Ook ouders konden van alles proeven tijdens de uitverkochte Book Week Celebration op donderdagavond, met auteurs, leerlingmuzikanten, straatdansers en de lancering van de tweede BSB Short Story Anthology, ‘There Stood a Monster’. Dank aan alle medewerkers en leerlingen die zich op vrijdag hadden verkleed om de week af te sluiten met een monsterlijk gebrul!


Stay up-to-date with news and events at BSB via InstagramFacebookTwitter and LinkedIn.


Back to Top