banner-2

Gezondheid en Veiligheid - Nuttige Links

Gezondheid en veiligheid blijven van cruciaal belang. We zijn erg nauwgezet op het vlak van hygiënische normen. We streven ernaar educatief het juiste te doen voor ons personeel en onze leerlingen, zonder hun gezondheid en veiligheid in het gedrang te brengen. Alle beslissingen worden uitvoerig overwogen door onze operationeel directeur en het hoofd gezondheid en veiligheid om te waarborgen dat ons personeel en onze leerlingen terug naar school kunnen in een veilige omgeving.

De veiligheid van onze leerlingen en het personeel is voor ons van het grootste belang en we zijn er dan ook gerust in dat we een veilige omgeving hebben gecreëerd die voldoet aan de richtlijnen van de Belgische overheid en de wetgeving inzake veiligheid.

Hieronder enkele maatregelen die we genomen hebben voordat leerlingen weer toegelaten werden tot de campus:

Schoonmaken: We hebben ervoor gezorgd dat de campus grondig ontsmet werd voor onze terugkeer, door plaatsen die vaak aangeraakt worden, zoals tafelbladen en klinken, vaker schoon te maken en te desinfecteren.

Persoonlijke basishygiëne: Persoonlijke hygiëne is van het grootste belang. Daarom trekken we in de loop van de dag meer tijd uit voor basishygiëne, bv. ontsmetten van handen, handen wassen voor het eten, enz. Handdrogers in toiletten hebben we verwijderd/uitgeschakeld en vervangen door papieren handdoeken. Voor leerlingen uit de basisschool besteden we bijzondere aandacht aan toiletgebruik en het wassen van handen.

Drinkfonteintjes: De drinkfonteintjes zijn buiten gebruik gesteld om besmetting via speeksel te vermijden. Leerlingen moeten hun eigen dranken meebrengen en wij voorzien in drankflessen zodat de leerlingen geen dorst krijgen.

Social distancing: We hebben onze ruimtes zo ingericht dat leerlingen de gepaste afstand kunnen bewaren. Zo hebben we uitvoerig onderzocht of we grotere ruimtes kunnen gebruiken, die niet noodzakelijk de gewone klaslokalen van de leerlingen zijn. In het kader van social distancing hebben we markeringen aangebracht op de vloer, enkelrichtingssystemen op trappen ingevoerd, enz. We volgen alle overheidsrichtlijnen inzake klassengrootte en de vereiste oppervlakte per persoon op.

Maskers: Leerlingen van 12 jaar en ouder moeten hun eigen mondmasker meebrengen. Al wie de campus betreedt, moet gezichtsbedekking dragen (bv. een bandana of masker) en deze zelf meebrengen. Ieder die ouder is dan 12 moet op de campus een masker dragen, uitgezonderd leraren, die ervoor kunnen kiezen tijdens hun lessen een Perspex-vizier op te zetten. Deze regel geldt niet tijdens het eten/drinken.

Cafetaria: De cafetaria blijft dicht; leerlingen moeten dus hun eigen lunch meebrengen. We organiseren de maaltijd zo dat de vereisten aangaande social distancing, het wassen van handen en de nodige hygiënische maatregelen kunnen worden nageleefd.

Afzonderingsruimte: Samen met onze schoolverpleging hebben we voorzien in een afzonderingsruimte voor leerlingen en personeelsleden die tijdens de schooldag plots symptomen van COVID-19 beginnen vertonen. Deze wordt afgezonderd van een eerstehulppost voor andere eerste hulp zoals snij- en schaafwonden.

Afzetten en ophalen: We hebben onze gewone start- en eindtijden van de schooldag aangepast zodat verschillende groepen leerlingen zich veilig kunnen verplaatsen op de campus.

NUTTIGE LINKS

Informatie en updates van de Wereldgezondheidsorganisatie over COVID-19