hero-news-bsb-rubens-library-is-transformed

De Rubens Library is omgevormd

tot een nieuwe onderwijs- en leerruimte

Nieuws 25 oktober 2017

Toen onze Upper Primary-leerlingen in september terugkeerden naar de schoolbanken, wachtte hen een verrassing: De Rubens Library was volledig gerenoveerd en heringericht.

De rode metalen boekenplanken, oude zitjes en tapijt ruimden plaats voor een gloednieuwe bibliotheek. We hebben gewerkt aan het creëren van een prachtige ruimte met lage, witte boekenrekken, een leslokaal, een flexibele studeerruimte en veel zitgelegenheid. De basisschoolleerlingen houden van de nieuwe ruimte en vertellen ons dat het veel gemakkelijker is om naar boeken te zoeken die ze leuk vinden. Ze voelden zich snel thuis op de kleurrijke zitkussens, aan een van de uitklaptafels of in een leeshoekje. We zijn zo blij om onze leerlingen deze geweldige nieuwe onderwijs- en leerruimte aan te bieden. Dit is een van de drie bibliotheken van de BSB, speciaal ontworpen om te voldoen aan de leerbehoeften van verschillende leeftijdsgroepen.

Ter gelegenheid van de succesvolle herinrichting hebben we de bibliotheek in oktober officieel ingehuldigd. Een Year 5-klas mocht dit evenement plannen en organiseren. 5T trad op als gastheer en verwelkomde de oudervereniging, vrijwilligers uit de bibliotheek en personeelsleden van de nieuwe leerruimte met genremenu’s en plattegronden. Bezoekers die hulp zochten konden terecht bij de leerlingen achter de helpdesk, die de gasten naar hun favoriete genre doorverwezen. Genrehelden (in fantastische kostuums) liepen ook rond in de ruimte om een aantal van hun favoriete titels te laten zien. Onze leerlingbibliothecaris voor één dag legde het nieuwe bibliotheeksysteem uit, met in- en uitchecken van boeken.

Het zo belangrijke rode lint werd doorgeknipt en schoolhoofd Melanie Warnes verklaarde de Rubensbibliotheek officieel geopend. Bezoekers merkten in het gastenboek op hoe goed en zelfverzekerd de leerlingen van 5T waren. We zijn allemaal erg trots op hen! In het bijzonder willen we ons uitstekende onderhoudsteam bedanken voor het verhuizen van de oude meubels, het schilderen van de muren en het vervangen van het tapijt om de ruimte een nieuwe look te geven!

 

 


Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via FacebookTwitterInstagram en LinkedIn.


Back to Top