32976275120_e69a79511e_k-1

De week van ‘Geef om kanker

draait om bekendheid en fondsenwerving

Nieuws 19 maart 2017

In de week van 6 maart hield BSB zijn eerste ‘Geef om kanker’-week. Het initiatief werd op punt gezet door de One World-groep van onze middelbare school op suggestie van onze Co-student Presidents van Year 13.

Met een dubbel doel: geld inzamelen voor goede doelen die met kanker te maken hebben en een bekendmakingscampagne over kanker, de manier waarop de ziekte mensen beïnvloedt en hoe iedereen zijn steentje kan bijdragen. Het hoogtepunt van deze week was ‘Pink Day’. De dag waarop zowel de studenten als het personeel naar school kwamen in roze kledij, de kleur die voornamelijk wordt geassocieerd met borstkanker.

De goede doelen die te maken hebben met kanker werden één voor één nauwkeurig geselecteerd: het Koningin Fabiola-ziekenhuis in Brussel dat kinderen en families die te maken krijgen met kanker behandelt, het kankeronderzoekscentrum in het Verenigd Koninkrijk dat onderzoeken leidt voor nieuwe behandelingen en het goede doel World Child Cancer, ondersteund door Year 5, dat helpt bij de behandeling en ondersteuning van kinderen met kanker in de ontwikkelingslanden.

We zijn er trots op te mogen kondigen dat BSB dankzij ‘Pink Day’, het instrumentale concert van de muziekleerkrachten en de activiteiten van het ‘Cavell’ huis (ons centrum voor ouders) het ongelooflijke bedrag van € 2131,96 is ingezameld voor onze drie goede doelen. Maar nog belangrijker was het werk dat werd geleverd om onze kennis over kanker en de gevolgen hiervan bij te schaven. We zijn er ons nu nog beter van bewust.

Graag willen we iedereen bedanken die tijdens de ‘Geef om kanker’-week heeft meegeholpen en zo genereus heeft gedoneerd aan de gekozen goede doelen.

 

Meer foto’s bekijken


Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via FacebookTwitterInstagram en LinkedIn.


Back to Top