hero-fairtrade-sports-4

Fairtrade-groep

boekt succes

Nieuws 5 december 2016

De Fairtrade-groep is een heel actieve organisatie aan de BSB en een populaire buitenschoolse activiteit. Leerlingen uit de Secondary School zetten tijdens het schooljaar op verschillende manieren Fairtrade-producten in de kijker, van buitenschoolse lunchconcerten tot “bake-off” wedstrijden in de Cafetaria. Dit engagement zorgde ervoor dat de BSB in juni 2016 de prestigieuze FairAchiever Award van de UK Fairtrade Association in ontvangst mocht nemen.

De Fairtrade-groep bleef ook dit najaar hard werken. Een belangrijke focus en de bron van het succes was het initiatief “Fairtrade Sports”, waarbij het gebruik van ethisch geproduceerde sportuitrusting met Fairtrade-label centraal stond. Na een ontmoeting met Brice Goureau-Limbu van Etika Sports in Frankrijk in april 2016 namen leerlingen Naima en Juliette uit Year 12 op eigen initiatief contact op met de directie van de ISST-coaches (International School Sports Tournament). Ze werden uitgenodigd op de vergadering van ISST-coaches in Parijs in november en brachten daar een uitstekende presentatie over het gebruik van Fairtrade-sportuitrusting. We zijn verheugd om aan te kondigen dat dit tot succes heeft geleid, omdat werd overeengekomen dat op het ISST-rugbytoernooi van dit jaar alleen maar Fairtrade-rugbyballen zullen worden gebruikt.

 

De groep heeft er ook voor gezorgd dat Fairtrade-producten op de school beschikbaar zijn. Bij de start van het nieuwe schooljaar coördineerden ze de algemene verkoop van Fairtrade-producten op school, gingen na waar verbetering mogelijk was en namen contact op met leveranciers. In slechts enkele weken speelden ze het klaar om Divine-chocolade, gemaakt door en deels eigendom van Kuapa Kokoo in Ghana, een favoriet werd in het snoepwinkeltje. Dit succes zette de groep aan om contact op te nemen met de belangrijkste leden van onze schoolgemeenschap om een ontmoeting te regelen tussen hen en een vertegenwoordiger van Oxfam om te zien hoe meer producten op school kunnen worden geïntegreerd. De ontmoeting was een groot succes en met genoegen kondigen we aan dat er de komende weken meer Fairtrade-producten beschikbaar zullen zijn op onze school.


Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via FacebookTwitter Instagram en LinkedIn.


Back to Top