hero-banner-family-day

Families

BSB is meer dan een school; het is een internationale gemeenschap.

We nodigen u uit om aan te sluiten bij onze grote familie van leerlingen, leerkrachten en ouders. We zijn een open en gastvrije gemeenschap die bestaat uit 70 verschillende nationaliteiten.

Nieuwe gezinnen waren altijd onder de indruk van de uitstekende steun die ze kregen van de Families of BSB (FoBSB), onze oudervereniging, die alles in het werk stelt om te zorgen voor een warm welkom voor elk gezin. Ouders spelen een actieve rol in de schoolgemeenschap, van betrokkenheid bij sport en dramaproducties tot liefdadigheidswerk. Bij de BSB wordt het hele gezin zowel sociaal als praktisch ondersteund, wat zorgt voor een vlottere overgang naar een nieuw leven in België.

In het hart van onze gemeenschap

Onze gezinnen

Wat onze families over BSB zeggen

turkish-flag

De familie Kayaoğlu, Turkije

“De afgelopen vier jaren op de BSB waren zonder enige twijfel de beste tijd die onze twee kinderen in heel hun schooltijd gehad hebben. We zijn erg dankbaar voor de wonderlijke sfeer waarmee de BSB hen verwelkomd heeft. We gaan de BSB vast erg missen.”

— De familie Kayaoğlu, Turkije

japan-flag

De familie Inoue, Japan

“Onze ervaring met de BSB was over het algemeen uitstekend. Onze zoon werd door de leraren altijd gestimuleerd en gerespecteerd in zijn wil om te leren. Hij heeft erg genoten van het schoolleven op de BSB en is nu apetrots om deel te zijn van de BSB-gemeenschap.”

— De familie Inoue, Japan

seychelles

De familie Pillay, Seychellen

“Vanaf dag één stond het gemotiveerde personeel van de BSB steeds voor ons klaar. We voelden ons erg welkom. De schoolomgeving moedigt aan tot leren. Op academisch vlak is de BSB superieur, en hetzelfde geldt voor de sportfaciliteiten en de recreatieve activiteiten die de school organiseert. Ik kan de BSB volmondig aanbevelen aan andere diplomaten die een Engelstalige school zoeken in Brussel.”

— De familie Pillay, Seychellen

flag-icon-frane-belgium

De familie Bruyninckx, België en Frankrijk

“De beste school die we kennen! De BSB heeft oog voor elk kind afzonderlijk, naargelang karakter, talenten en mogelijkheden. Het voelt alsof elk kind een kans heeft op de BSB.”

— De familie Bruyninckx, België en Frankrijk

flag-icon-usa

De familie Ampolini, VS

“We hebben onze zoon overgeplaatst van zijn vorige school naar de BSB omdat we merkten dat hij op academisch vlak meer uitgedaagd moest worden. We waren onder de indruk van de rondleiding op de school (de voorzieningen, professionele instelling van het personeel, grootte, Admissions-personeel). Ik wou dat we twee jaar geleden, toen we naar België kwamen, al aan de BSB hadden gedacht. Als Amerikanen zijn we vaak wat terughoudend tegenover Britse scholen omdat ze anders zijn dan wat wij traditioneel gewend zijn, maar internationaal staat de BSB zeer hoog aangeschreven.”

— De familie Ampolini, VS

flag-icon-netherlands-india

De familie Ziegler, Nederland en India

“[Ons kind] werd op elk moment gestimuleerd en ontdekte een nieuw domein waar het uitblinkt (film). Hij kon in relatief weinig tijd ook al enkele hechte vriendschappen sluiten, waar het sociale weefsel van de BSB vast niet vreemd aan is. Ik denk dat de BSB de beste keuze is die ik voor hem kon maken.”

— De familie Ziegler, Nederland en India

flag-icon-uk

De familie Malhotra, Groot-Britannië

“Bij ons eerste bezoek aan de BSB was het personeel erg vriendelijk en gastvrij, en de faciliteiten verbazingwekkend. We wisten dat dit de beste omgeving was voor onze tweeling.”

— De familie Malhotra, Groot-Britannië

flag-icon-usa

De familie Stockman, VS

“Ons contact met de medewerkers van de BSB verliep meteen in een erg warme en vriendelijke sfeer. Het Admissions-team was erg efficiënt en behulpzaam.”

— De familie Stockman, VS

flag-icon-uk-germany

De familie Strobel How, Groot-Britannië en Duitsland

“De respectvolle sfeer op de BSB heeft diepe indruk op me gelaten. Het was een voorrecht om deel te zijn van deze gemeenschap.”

— De familie Strobel How, Groot-Britannië en Duitsland

flag-icon-france

De familie Sané, Frankrijk

“De BSB heeft onze zoon uitgedaagd om verder te gaan en geholpen om zijn karakter als wereldburger te ontwikkelen door middel van de activiteiten en het gemeenschapsgevoel. Hij zat vroeger in een Frans systeem en kwam in jaar 9 op de BSB. De kleine klas en de ondersteuning in het Engels als vreemde taal gaf hem het vertrouwen en de vaardigheden om zich te integreren in het algemene programma.”

— De familie Sané, Frankrijk

flag-icon-belgium

De familie Van Trappen, België

“De BSB heeft prachtige waarden: een familie- en gemeenschapsgeest die belang hecht aan interactie met andere culturen en respect voor iedereen.”

— De familie Van Trappen, België

flag-icon-greece

De familie Oikonomou, Griekenland

“Wij stellen het onderwijssysteem van de BSB erg op prijs: het is uitermate geschikt om ons kind te laten opgroeien in een internationale omgeving.”

— De familie Oikonomou, Griekenland

flag-icon-belgium-china

Anoniem, België en China

“De troeven van de BSB zijn innovatie, creativiteit, de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen en het feit dat ze, via een breed scala aan onderwerpen en onder professionele begeleiding, kennismaken met alle facetten van het leven.”

— Anoniem, België en China

flag-icon-spain

Anoniem, Spanje

“Mijn dochter werd warm onthaald en voelde zich onmiddellijk thuis op de middelbare school. Die is geweldig georganiseerd. Ze hebben echt aan alles gedacht.”

— Anoniem, Spanje

flag-icon-uk

Anoniem, Groot-Britannië

“Onze beide kinderen hebben genoten van de thematische onderwijsmethode waarmee de BSB academisch leren benadert. Hun muzikale en theaterprestaties hebben ook enkele prachtige herinneringen opgeleverd.”

— Anoniem, Groot-Britannië

flag-icon-belgium

De familie Eickhoff, België

“Mijn vier dochters hebben een geweldige tijd gehad op de BSB en het was een waar genot om getuige te zijn van de prachtige ontwikkeling die de school sinds 1992 heeft doorgemaakt, zowel op het vlak van faciliteiten als onderwijskwaliteit (alle vier zijn ze begonnen in de kleuterschool)!”

— De familie Eickhoff, België

flag-icon-uk

De familie Miller, Groot-Britannië

“De school biedt een erg positieve omgeving, niet alleen voor de leerlingen maar ook voor hun ouders. Ze is ondersteunend en stimulerend, en biedt uitstekende opties op academisch en sportief gebied.”

— De familie Miller, Groot-Britannië

flag-icon-finland

De familie Kiikeri, Finland

“De BSB heeft een ijzersterk lerarenkorps en hoge academische standaarden. De leraren werken toegewijd, ze stimuleren en motiveren alle leerlingen om hun best te doen. In plaats van op problemen te wijzen, zoeken ze oplossingen en richten ze zich op de sterke punten van de leerlingen. Deze positieve sfeer is zeer belangrijk om te leren. Daarnaast gaan de leerlingen graag naar school en maken ze pret.”

— De familie Kiikeri, Finland

flag-icon-uk

De familie Downing, Groot-Britannië

“[Onze zoon] heeft genoten van zijn tijd op de BSB, en zwaait af als een zelfverzekerde, volledige en succesvolle student. Het onderwijzend personeel heeft hem sterk aangemoedigd, waardoor hij uitstekende kennis en inzicht heeft ontwikkeld.”

— De familie Downing, Groot-Britannië

india-flag-square-xl

De familie RajeshKannan, India

“De afgelopen twee jaar op de BSB zijn fantastisch geweest voor onze kinderen. Met zijn topfaciliteiten en geweldige leraren heeft de school ons elke dag opnieuw verbaasd. De leraren motiveren de kinderen door hun zelfvertrouwen te kweken en hun positieve kwaliteiten en vaardigheden te omarmen. De BSB richt zich op de algemene groei van het kind, zodat het zelfverzekerd en verantwoordelijk wordt. We wouden dat onze kinderen in deze geweldige, positieve omgeving konden blijven studeren. We zullen de BSB ongetwijfeld missen.”

— De familie RajeshKannan, India

flag-icon-usa

De familie Gray, VS

“De BSB zal altijd een bijzonder plekje in ons hart hebben en we bedanken jullie om [onze kinderen] een liefde voor het leren te geven die ze hun hele leven zullen behouden. We kozen voor de BSB en niet voor een andere school omwille van het tweetalige programma. En daar hebben we geen spijt van. Alle leraren in het tweetalige programma waren geweldig, in het bijzonder Joanna. Ze is de meest toegewijde en zorgzame juf die ik ooit ontmoet heb.”

— De familie Gray, VS

india-flag-square-xl

De familie Pandian, India

“De leraren hebben hoge normen en de pastorale zorg doet niet onder. Mijn dochter voelde zich veilig, gewaardeerd en blij op de BSB. Ik wil al haar wonderlijke leraren bedanken voor hun goede fysieke, eductieve, sociale en emotionele zorgen. Haar twee jaren op de BSB zijn geweldig verlopen. Ze kwam op de BSB aan als een beloftevol kind en ze vond hier haar eigen stem en leerde zelfstandig te denken.”

— De familie Pandian, India

sweden-pakistan

De familie Azim, Zweden/Pakistan

“Mijn kinderen en ik hebben genoten van elke minuut in Brussel, en daar hebben het warme onthaal en de ondersteuning op de BSB veel aan bijgedragen! Het personeel en de leraren zijn fantastisch. Mijn kinderen werden vanaf de eerste dag in de watten gelegd. Ik was ook erg tevreden over de onderwijsmethode en de leerinhoud van mijn kinderen.”

— De familie Azim, Zweden/Pakistan


Back to Top