hero-banner-life-in-belgium

Leven in België

Een fascinerend land in het hart van Europa.

België is een klein maar bijzonder goed ontsloten land met 11 miljoen inwoners in het hart van Europa.

Het heeft een diverse internationale gemeenschap met een aanzienlijke groep expats. Belgen staan bekend om hun taalkundige vaardigheden en hun gastvrije aard waardoor ze ervoor zorgen dat iedereen er zich thuis voelt.

De BSB bevindt zich in Tervuren, een kleine, hoofdzakelijk Nederlandstalige gemeente ten zuidoosten van Brussel. Tervuren is een rustige, veilige en groene regio met tal van lokale voorzieningen zoals supermarkten, winkels en restaurants. De nabijheid van Brussel biedt gezinnen de culturele diepte van een echte wereldstad evenals uitstekende vervoersverbindingen.

Als internationale school begrijpen we dat gezinnen vaak voor een beperkte tijd in België zijn of op ongebruikelijke momenten aansluiten op school. Vaak zit een ouder thuis terwijl de andere werkt – dit kan ontmoedigend zijn in een vreemd land. Met de BSB voelt u zich nooit alleen. We bieden speciale ondersteuning voor ouders en leerlingen en zorgen ervoor dat alle culturen volledig integreren en genieten van alles wat het leven in België te bieden heeft.

Onze oudervereniging Families of BSB (FoBSB) is een onmisbaar deel van de BSB. FoBSB heeft een eigen centrum op de campus en het biedt een erg breed scala aan evenementen, activiteiten, groepen, informatie en ondersteuning aan om families te helpen een optimale tijd te beleven op de BSB en in België.

Meer informatie over de FoBSB vind je hier.

Brussel ervaren

Als sinds 1970 ondersteunt onze school families en leerlingen. Als een van de meest historische steden in Europa heeft Brussel heel wat te bieden. Van geplaveide straten tot kunst en architectuur: cultuurliefhebbers komen beslist aan hun trekken. En ook de Belgische keuken is niet te versmaden: niet voor niets is het land wereldberoemd om zijn chocolade.

Interessante attracties voor het hele gezin

Nuttige informatie voor expats

In het hart van onze gemeenschap

Interested in a place at our school?Please get in touch with our friendly Admissions team


Back to Top