img_6782

Hong Kong Drum Ensemble

bezoekt BSB

Nieuws 11 februari 2017

De BSB werd vereerd met een bezoek van het wereldwijd vermaarde Hong Kong Drum Ensemble als halte tijdens hun “Drumming Up Dragons”-tournee rond Chinees Nieuwjaar. Hun tweedaags verblijf in België werd mogelijk gemaakt door het Hong Kong Economic and Trade Office in Brussel en maakte deel uit van de Europese tournee die ook Dublin, Madrid, Barcelona, Parijs en Den Haag aandeed. Wij mochten het ensemble als enige internationale school ontvangen tijdens hun tournee.

De groep, onder leiding van de geroemde percussionist Robert Chin, bezocht BSB’s Primary School en leidde een muziekatelier voor de leerlingen van Year 3. Ze entertainden leerlingen met traditionele liederen over Nieuwjaar en demonstreerden instrumenten zoals de suona, dizi, banhu en pipa. Leerlingen waren opgetogen toen ze de kans kregen om deel uit te maken van een drumsessie geleid door mr. Chin, geholpen door andere leden van het ensemble. “Drumming Up Dragons” en experimenteren met traditionele instrumenten die de groep zo vriendelijk demonstreerde aan de kinderen was een heel plezierige belevenis.

We willen het Hong Kong Drum Ensemble bedanken voor een werkelijk onvergetelijke muzikale ervaring voor onze leerlingen en medewerkers.

 

Meer foto’s bekijken.


Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via FacebookTwitter Instagram en LinkedIn.


Back to Top