Nieuws 29 maart 2017

BSB studenten behaalden indrukwekkende resultaten tijdens de British Biology Olympiade, een prestigieuze wedstijd die jaarlijks door de Royal Society of Biology (UK) wordt gehouden. Deze wedstrijd is bedoeld om biologiestudenten van Year 13 uit te dagen om hun overvloed aan biologische kennis te tonen en hun talenten te verrijken en verder te ontwikkelen.

Deze erg uitdagende wedstrijd bestaat uit vragen die verder gaan dan wat er in de les wordt behandeld en is bedoeld om studenten de kans te geven hun kennis toe te passen in nieuwe situaties. Zo leren ze denken buiten het kadertje. BSB stimuleert studenten, die in aanmerking komen, om mee te doen aan de Olympiade. Tijdens hun studieperiode zijn ze verplicht om online een uitgebreid aanvraagformulier in te dienen waarin strikte voorwaarden zijn opgenomen.

Dit jaar namen er meer dan 7500 studenten uit het Verenigd Koninkrijk en de verschillende Britse internationale scholen deel. Vier van onze studenten uit Year 13 werden aangezocht en dienden in de loop van de maand januari hun aanvraagformulier in en werden uiteindelijk toegelaten tot de wedstrijd. Alle vier hebben ze prijzen gewonnen: één met felicitaties van de jury, twee bronzen medailles en één zilveren medaille. Gefeliciteerd aan onze prijzenwinnaars Pratyusha, Rashi, Vilhelmiina and Alexandru met hun succes.

 

Studenten Year 13 die prijzen hebben gewonnen tijdens de Biology Olympiade onder leiding van Maria , van d faculteit wetenschappen en technologie van BSB.


Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via FacebookTwitterInstagram en LinkedIn.


Back to Top