bsb-student-in-messines-commemoration

Leerling van Year 6

vertegenwoordigt Noord-Ierland op de herdenking van de Slag bij Mesen

Nieuws 21 juni 2017

Reuben Elliott, een leerling van Year 6, vertegenwoordigde Noord-Ierland bij de officiële ceremonie ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de Slag bij Mesen in juni 2017. De strijd van de Eerste Wereldoorlog, die op Belgische bodem werd gevochten, is in de Ierse geschiedenis bekend als de eerste keer dat de unionistische en nationalistische soldaten zij aan zij in de loopgraven streden.

Reuben nam samen met een kind uit de Republiek Ierland en twee kinderen uit België deel aan de ceremonie. Als symbolische daad van vrede tijdens de ceremonie, gaven de Belgische kinderen Reuben en zijn tegenhanger aarde uit de Vlaamse velden, die voor een speciaal project in Ierland zal worden gebruikt. De ceremonie werd bijgewoond door leiders uit Nieuw-Zeeland, Australië, Duitsland, België, Ierland en het VK, met inbegrip van Prins William, de Hertog van Cambridge als vertegenwoordiger van het VK, en Taoiseach Enda Kenny als vertegenwoordiger voor de Republiek Ierland.

“Ik vond het heel boeiend om meer te leren over de veldslag en ik vond het leuk om de belangrijke mensen te ontmoeten,” zei Reuben. “Ik denk dat het goed was om de mensen die gesneuveld zijn te herdenken, vooral omdat sommige van hun families er ook konden zijn. Deze dag zal ik nooit vergeten.”

 


Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.


Back to Top