2017-bsb-drama-at-taps-london-hero-news

Leerlingen Theater

gaan naar ISTA London TaPs

Nieuws 16 oktober 2017

In het kader van het ISTA Theatre Theatre Arts Programme Symposium (TaPS) namen de leerlingen Theater van Years 12 en 13 jaar deel aan intensieve opleidingen in Londen. TaPS biedt leerlingen de kans om met andere leerlingen Theater van over de hele wereld samen te werken in meeslepende workshops, masterclasses en theaterbezoeken. Ze leren nieuwe tools en technieken om hun eigen creatieve werk te brengen, maar ook hun analytische vaardigheden aan te scherpen als kritisch publiek tijdens twee professionele producties.

De leerlingen genoten vooral van een masterclass rond regie met theaterregisseur Will Kerley, waar ze zich afvroegen hoe ze een ernstig toneelstuk konden maken, en een masterclass van Made Pujawati, die een unieke gelegenheid bood om de koorzangen en danspasjes van het Balinese Kecak-theater te ontdekken. Voor onze leerlingen was het verwerven van het cruciale besef dat theater niet begint en eindigt op het Westerse podium een spannende stap en opent het een wereld vol nieuwe invloeden.

De groep genoot ook van opvoeringen, waaronder “Wings” in de Young Vic en een nieuwe versie van Tsjechov’s “De Meeuw” door de met een Olivier-award bekroonde toneelschrijver Simon Stephens, in The Lyric Theatre. De shows boden geweldig materiaal voor hun schriftelijk examen en hun eigen creatieve werk.

Zowel leerkrachten als leerlingen lieten zich inspireren door TaPS, met leerlingen die hun TaPS-ervaringen graag in hun A Level Drama-studie wilden opnemen.

 


Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via FacebookTwitterInstagram en LinkedIn.


Back to Top