48314030186_b894d71620_o – Copy

Veelgestelde Vragen

We hebben een lijst gemaakt van antwoorden op vragen die nieuwe leerlingen vaak stellen. Aarzel niet om contact op te nemen met ons Admissions-team voor meer informatie.

De BSB biedt tal van extra-curriculaire activiteiten aan. Voor iedere interesse is er wel een club. Raadpleeg onze Clubs- en activiteitenpagina.

Registratie begint om 08u45. De schooldag eindigt om 15u50, maar veel oudere leerlingen blijven langer voor extra-curriculaire activiteiten. Kinderen uit de Lower Primary School (Kindergarten-Year 2) hebben iets andere uren. Voor kinderen in de Kindergarten eindigt de dag al om 14u00 in plaats van 15u50. Op woensdagen mogen alle kinderen van de Lower Primary School naar huis om 11u50.

Ja, we hebben een cafetaria waar alle leerlingen vanaf Year 3 terecht kunnen. Maaltijden worden ter plaatse vers bereid en kunnen worden gekocht met een prepaidkaart. De cafetaria is geopend tijdens de lunchpauzes, waar leerlingen uit de Secondary School terecht kunnen voor gezonde snacks. Tijdens de lunchpauze zijn er afzonderlijke lunchmomenten voor leerlingen uit de Primary en de Secondary School.

We bieden een ruim menu aan, met elke dag warme maaltijden (inclusief vegetarische schotels), een saladebar, broodjes en panini en gebakken aardappelen. Leerlingen mogen ook hun eigen lunchpakket in de cafetaria opeten.

We maken geen winst in onze cafetaria. Prijzen worden zo laag mogelijk gehouden en dienen om de lopende kosten te dekken.

Het cafetariamenu staat een week op voorhand online en vermeldt voor elke maaltijd allergie-info.

Voor de leerlingen van de Primary School is de Tintin Library een lichte, ruime omgeving met 6.000 boeken voor jonge kinderen. De Rubens Library biedt meer dan 15.000 boeken, tal van magazines en leesruimte. Deze bibliotheken hebben ook tweetalige boeken voor meertalig onderwijs.

De bibliotheek van onze Secondary School opent iedere morgen om 8u30 en sluit om 18u00. Tijdens de openingsuren kunnen leerlingen meer dan 16.000 boeken en e-books uitlenen, kranten en magazines lezen of in alle rust studeren. Ouders zijn ook lid van de bibliotheek en mogen gerust boeken uit onze uitgebreide collectie lenen.

Schoolunifomen zijn niet gebruikelijk op het vasteland van Europa. BSB-leerlingen worden echter wel verwacht een dresscode te respecteren en ervoor te zorgen dat hun kleding aangepast is aan de leeromgeving.

Er is een LO-(sport)kit die alle leerlingen vanaf de Reception-klas moeten dragen tijdens de lessen LO.

Ons nieuwe Jacques Rogge Sports Centre beschikt over een 25 meterbad, turnarena, fitnessuite, dansstudio en multifunctionele sporthal. We hebben ook buitensportterreinen voor hockey, voetbal en rugby.

Een grote enquête uit 2016 in zowel de basis- als middelbare school (van een onafhankelijk enquêtebedrijf) wees uit dat BSB-leerlingen hun school “gastvrij, respectvol, inspirerend, zorgzaam en stimulerend” vinden.  Leerlingen van de BSB zijn erg blij met het “gevoel” van de school, dat vriendelijk en inclusief is. Over de hele school waren kinderen het eens dat:

  • De BSB gastvrij en vriendelijk is, en dat het makkelijk is goede vrienden te maken;
  • Ze zich veilig voelen;
  • Leraren bemoedigend zijn en leerlingen aanzetten om snel vooruitgang te maken;
  • De klassen goed toegerust zijn;
  • Er veel mogelijkheden voor sport- en extracurriculaire clubs zijn.

Interested in a place at our school?Please get in touch with our friendly Admissions team


Back to Top