49059829532_2b09f5f7ec_o – Copy

Basisschool

We zijn er trots op dat we elk kind als individu kennen, zodat we ze kunnen helpen groeien.

neil-ringrose-bsb-head-of-primary

Progressieve onderwijs om levenslang leren te inspireren

De Basisschool van de BSB biedt het beste van twee werelden: een grote, goed uitgeruste leergemeenschap met een inclusief, kleinschalig schoolgevoel. Leerlingen krijgen ongeëvenaarde pastorale zorg en gespecialiseerde leerkrachten voor taal, kunst, muziek en sport, evenals toegang tot ons zwembad, uitgebreide faciliteiten voor sport en een volledig uitgeruste theaterzaal.

We hebben een bloeiend Frans/Engels tweetalig programma en een uitgestrekte en prachtig onderhouden campus. In plaats van een uniform hebben we een kledingvoorschrift, en iedereen – ook leerkrachten – wordt aangesproken met de voornaam en krijgt evenveel zorg.

Ons leerprogramma gebruikt het Britse curriculum als basis, maar we zijn eveneens gericht op het nemen van risico’s en het inspireren van passies. En hoewel we hoge academische verwachtingen hebben, geven we evenveel gewicht aan een aantal levensvaardigheden die we net zo belangrijk vinden: voor onszelf en andere mensen zorgen, respect hebben voor de wereld om ons heen, zelfvertrouwen ontwikkelen en open staan voor de verhalen en achtergronden van anderen. In de Basisschool werken we samen om deze waarden elke dag opnieuw te cultiveren.

Ons academiejaar wordt getekend door zo veel prachtige evenementen – Boekenweekvieringen, toneelvoorstellingen, sporttoernooien en concerten – dat het wel lijkt alsof er dagelijks iets magisch gebeurt. Dat is ook gewoon zo. Onze leerlingen zijn simpelweg fantastisch, en we zijn er trots op dat we hen de beste leerdagen bieden die ze verdienen.

Wanneer u ons bezoekt, zult u dit zelf in levende lijve zien. En als uw kind hier start, zal een hele gemeenschap van mensen die ontzettend begaan zijn met hun beroep samenkomen om u te ondersteunen. Aan het einde van de eerste speeltijd van uw kinderen, hebben ze nieuwe vriendjes gemaakt en wanneer ze vertrekken – of dit nu na een paar maanden of vele jaren is – zullen ze de waarden, vaardigheden en kennis die ze hier hebben geleerd koesteren en met zich meedragen voor het leven.

Neem gerust contact met me op indien u specifieke vragen heeft of neem contact op met ons Admissions-team om een rondleiding te boeken.

Neil Ringrose
Vice Principal en Head of Primary School

BSB Reception children with sunflower

In het klaslokaal

Ons ervaren, goed gekwalificeerd en toegewijd personeel koestert en begeleidt onze kinderen om al zo vroeg mogelijk te gaan nadenken over welke bijdrage zij willen leveren aan de wereld. De kinderen worden aangemoedigd om zich te ontwikkelen tot internationaal georiënteerde en verantwoordelijke jongeren.

Exploring outside at BSB

Buiten het klaslokaal

De BSB biedt tal van extra-curriculaire activiteiten en schoolreizen aan om ook buiten het klaslokaal te leren en de educatieve ervaring te verbeteren. Ons diverse programma heeft voor elk wat wils en moedigt kinderen aan om hun passie te ontdekken.

Integrated Learning Themes

Leerkrachten plannen zes verschillende geïntegreerde lesthema’s (“Integrated Learning Themes”) per jaar. Dit zijn vakoverschrijdende “topics”; er is geen versnippering van afzonderlijke vakken, wat leidt tot een betekenisvollere context voor het leren.

Thema’s zijn gebaseerd op sleutelbegrippen en centrale ideeën die de putten uit de ervaring van kinderen, wat internationalisme en culturele inclusiviteit impliciet maakt. We leren de leerlingen om kritische en creatieve denkvaardigheden te gebruiken doorheen het curriculum.

De bedoeling van het curriculum aan de hand van thema’s te organiseren is dat leerlingen welbespraakt, betrokken en enthousiast zijn over wat ze leren en het hele plaatje zien, door vakken vanuit meerdere perspectieven te benaderen en onderlinge verbanden te leggen.

 

Feiten

 • 7 jaarproducties

  Kinderen vanaf de Kindergarten tot Year 6 voeren een toneelstuk op in ons Brel Theatre.

 • 4 schoolreizen

  Leerlingen van de Years 3 tot 7 genieten van een schoolreis weg van huis om een band te smeden andere leerlingen uit hun Year Group.

 • 1 zwembad

  Ons nieuwe zwembad heeft een beweegbare bodem. De diepte wordt aangepast in functie van de vaardigheden van de kinderen die het gebruiken.

 • 2 bibliotheken

  Onze bibliotheken voor kinderen van 3 tot 7 en 7 tot 11 jaar oud zijn gevuld met boeken in meerdere talen.

Welkom op onze Basisschool

Interested in a place at our school?Please get in touch with our friendly Admissions team


Back to Top