49059093218_ff6b951828_o (1) – Copy

Leerdomeinen

De ontwikkeling van het hele kind staat centraal in BSB’s onderwijsprogramma voor de Basisschool. Leren in de Basisschool draait om het ontwikkelen van persoonlijke, emotionele en sociale vaardigheden en is tegelijkertijd ook een intellectueel en academisch proces.

Dit programma combineert het beste uit tal van curricula wereldwijd en werd op maat opgesteld om alle leergierigen uit te dagen, te inspireren en ervoor te zorgen dat ze vooruitgang boeken, wat hun individuele behoeften ook zijn.

Geïntegreerde lesthema’s

In de Basisschool is het curriculum gericht op “Integrated Learning Themes” of ILT’s. We hanteren een vakoverschrijdende benadering die verbanden legt tussen de verschillende leerdomeinen.

Extra aandacht wordt besteed aan Engels, wiskunde, IT en persoonlijke ontwikkeling als essentiële bouwstenen voor leven en leren. Deze vakken worden geïntegreerd via de ILT’s of afzonderlijk gegeven. Tegelijk onderwijzen vakleerkrachten Frans, Nederlands, LO en muziek volgens hun eigen werkschema. Deze vakken worden indien mogelijk ook gekoppeld aan ILT’s.

Taalonderwijs

We leggen sterk de nadruk op het leren van talen. Frans is een hoofdvak voor de leeftijden van 3 tot 16 jaar en we richten tweetalige klassen Frans-Engels in voor de leeftijden van 4 tot 14 jaar. Nederlands wordt gegeven van beginners- tot moedertaalniveau.

Zoals u zou verwachten in een internationale leergemeenschap, vinden ook kinderen met een beperkte kennis van het Engels een plek op de BSB. We beoordelen en evalueren alle kinderen intern en geven bijkomende ondersteuning waar nodig. Kinderen wiens moedertaal niet het Engels is, kunnen rekenen op extra hulp om de taal te leren. Zo krijgen ze volledige toegang tot het curriculum om snel hun volledig potentieel te realiseren.