hero-banners-bsb-visits-solvay

BSB Futures

De BSB zet zich in voor het succes van onze leerlingen zowel op school als daarbuiten.

BSB Futures

BSB Futures is een schoolbreed initiatief van The British School of Brussels dat de leerervaring van studenten wil verrijken door verbindingen te leggen met de professionele wereld. Gedreven door een coöperatieve geest, geeft onze programmering evenzeer ruimte aan de stemmen van leerlingen, leerkrachten en externe partners bij het samenwerken om de ambities van leerlingen te inspireren en te ondersteunen.

Alle BSB Futures-activiteiten vervullen ten minste één van de drie hoofddoelstellingen voor leerlingenontwikkeling.

Doelstelling 1: Verken routes

Er liggen talloze routes open voor onze leerlingen, waaronder vele die nog ontdekt moeten worden. Door leerlingen kennis te laten maken met een breed scala aan professionele ervaringen en mogelijkheden, rusten we hen uit om weloverwogen beslissingen te nemen wanneer ze hun persoonlijke succesroutes afwegen. Door BSB Futures-activiteiten zoals universiteits- en carrièrebeurzen, rondetafelgesprekken (‘Roundtables’) met professionals uit de industrie en bedrijfsbezoeken, wordt de kennis van leerlingen over de beschikbare opties die buiten de BSB liggen – uit de eerste hand – opgebouwd.

Doelstelling 2: Creëer curriculaire verbindingen

Het BSB-klaslokaal, virtueel of persoonlijk, is een dynamische leeromgeving die zich toelegt op het aanbieden van onderwijs van de hoogste kwaliteit op alle niveaus. We doen er alles aan om onze leerlingen een levenslange liefde voor leren bij te brengen, en als zodanig streven we ernaar om de praktische toepassingen van wat er in de klas wordt geleerd, te belichten. Door een extra perspectief te geven aan onze lessen, verrijken BSB Futures-activiteiten zoals sprekers en demonstraties in de klas, contacten met Primary ILT’s (Integrated Learning Themes) en bezoeken van industriepartners zoals de Solvay XperiLAB ons curriculum en versterken ze het begrip van sleutelconcepten bij onze leerlingen.

Doelstelling 3: Bouw Vaardigheden & Sterktes
Wanneer industrieën innoveren en veranderen, gebeurt hetzelfde met de competenties die nodig zijn om te floreren in dezelfde professionele sferen. Naast het opbouwen van een sterke basis van overdraagbare vaardigheden die onze leerlingen in staat stellen te slagen waar ze ook heen gaan, hopen we elke BSB-leerling te inspireren om hun individuele waarden en sterke punten te identificeren en optimaal te benutten. Workshops om vaardigheden op te bouwen, PSHE-sessies, expertpanels en ons werk met Tata Consultancy’s goIT programma zijn een paar voorbeelden van de manieren waarop BSB Futures leerlingen dieper betrekt bij hun eigen persoonlijke ontwikkeling.

Wie zijn onze Partners?

Sinds 2016 zetten partners die de volgende organisaties vertegenwoordigen genereus hun tijd en expertise vrijwillig in: Solvay, Tata Consultancy Services, de Amerikaanse Kamer van Koophandel in België, de Britse Kamer van Koophandel in de EU en België, GlaxoSmithKline, Procter & Gamble, Mars, BBC News, the Royal Air Force, Deloitte UK, UN Environment Programme, UNIDO, NATO en nog vele andere.

Neem contact op met Amanda Nocera voor meer informatie over hoe u en/of uw organisatie kunnen bijdragen aan onze aanstaande BSB Futures programmering.

Interested in a place at our school?Please get in touch with our friendly Admissions team


Back to Top