33926487423_bc6a8e054d_o

Early Childhood Centre

Een positieve, zorgzame en veilige omgeving voor kinderen van 1 tot 3 jaar oud.

esther

Ontdek de wereld - en een liefde voor leren - in het Early Childhood Centre van de BSB

Ik ben gepassioneerd in mijn overtuiging dat leren lang voor het begin van het ‘formele’ onderwijs van een kind begint. In het Early Childhood Centre (ECC) van de BSB – een veilige en verzorgende, speciaal gebouwde crèche die flexibele voorzieningen biedt voor kinderen van 1 tot 3 jaar – plant ons team van experts de zaden van nieuwsgierigheid om kinderen klaar te stomen voor de rest van hun lerende leven.

Met het Early Years Foundation Stage (EYFS) curriculum als leidraad, inspireren onze toegewijde teamleden onze jongste leerlingen met themasessies die hen in staat stellen hun onafhankelijkheid en kritisch denkvermogen op te bouwen en, belangrijker nog, plezier te hebben! We besteden ook bijzondere aandacht aan persoonlijke en sociale vaardigheden, fysieke ontwikkeling en beheersing van communicatie, en elk kind heeft een eigen sleutelpersoon die hun routine, interesses en ontwikkelingsgebieden goed kent.

De natuur is een van onze beste leerkrachten, en dit geldt vooral voor het ECC. Kinderen hebben toegang tot twee speciale buitenruimtes: een speeltuin voor alle weersomstandigheden en een prachtig bebost bladerdak om het gevoel van verwondering en avontuur van uw kind aan te wakkeren. Onze kleinste leerlingen brengen elke dag tijd buiten door, of de weersvoorspelling nu zonnebrandcrème en zonnebrillen of regenlaarzen en waterdichte kleding vereist. Zoals wel eens gezegd wordt: slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel!

Voor de kinderen die doorstromen naar de BSB Kindergarten, wordt de overgang ondersteund door onze uitstapjes naar de Lower Primary Tintin bibliotheek, bezoekjes van een gespecialiseerde muziekleraar tweemaal per week en het kennen van andere belangrijke leden van het Basisschool team van de BSB. Onze aanpak – het omzetten van de leukste momenten in een kans om meer te weten te komen over onszelf en de wereld waarin we leven – legt een uitstekende basis voor de toekomstige scholing van uw kind, ongeacht wat de toekomst brengt.

Het Early Excellence Centre of Inspirational Learning in het VK erkende het deskundige onderwijs en het aanbod van het ECC wanneer het de BSB accepteerde als een van hun eerste opleidingspartnerscholen in Europa. De allermooiste bevestiging van ons werk bestaat echter uit de blije gezichten, lieve woorden en de bezige handen die we elke aan het werk zien in het ECC.

Kom onze unieke, inspirerende omgeving zelf beleven: boek vandaag nog een rondleiding met ons Admissions-team via admissions@britishschool.be

Esther O’Connor
Early Years Team Leader

Wat we doen bij het ECC: Maak kennis met Lulo


Back to Top