hero-banners-bsb-visits-solvay

Employer Engagement

BSB is toegewijd aan het succes van onze studenten binnen en buiten de campus.

Ons groeiende Employer Engagement-programma heeft als missie om:

• de kloof tussen het leven als leerling en later als professional te overbruggen;
  • Secondary- en Upper Primary-leerlingen rechtstreeks in contact te brengen met professionals via ervaringen op school en op locatie, zodat zij goed geïnformeerde beslissingen kunnen nemen over potentiële loopbaantrajecten;
  • leerlingen aan te moedigen om na te denken over hoe ze de lessen die ze leren, kunnen toepassen op het leven buiten de campus;
  • leerlingen te inspireren om hun persoonlijke sterke punten en interesses te identificeren en te ontwikkelen;
  • professionele vaardigheden op te bouwen die hen niet alleen succesvol maakt op de competitieve arbeidsmarkt van vandaag, maar die ook universeel relevant zijn en passen bij de globale ingesteldheid van BSB-leerlingen.

BSB-leerlingen kunnen kennismaken met de werkwereld via diverse Employer Engagement-ervaringen:

Career Roundtables rond carrières

Een reeks lunchgesprekken die elk schooljaar worden aangeboden aan Upper Secondary-leerlingen (jaar 10-13), waarbij professionals uit verschillende sectoren verhalen uit hun carrière delen, advies geven en vragen van leerlingen beantwoorden.

Expertpanels

Paneldiscussies rond professionele ontwikkeling de dag van vandaag, open voor de volledige BSB-gemeenschap. Ons panel uit de lente van 2019, genaamd „Jobs lost, jobs gained: workforce transitions in a time of automation” en voorgesteld in samenwerking met de Britse en Amerikaanse Chambers of Commerce en het McKinsey Global Institute, stond helemaal in het teken van de impact van kunstmatige intelligentie op het werkleven in de toekomst. Meer informatie over dit expertpanel.

Excursies

Bezoeken aan locaties buiten de campus, waarbij de leerlingen direct ervaring krijgen van hoe het eraan toegaat op de werkvloer van een partnerbedrijf. Leerlingen krijgen de kans om te praten met de werknemers van het bedrijf, de werkvloer te verkennen, de bedrijfscultuur te ontdekken, de rol van elke afdeling te leren kennen en te leren hoe deze afdelingen moeten samenwerken om de bredere missie van de organisatie in te vullen. Leer meer over het bezoek van onze leerlingen van jaar 10 aan de Solvay-campus in juni 2019.

Gastsprekers in de klas

Discussies in de klas, waarbij professionals praten over hun werk en aantonen hoe het lesmateriaal van de leerlingen kan worden toegepast buiten het klaslokaal. Sprekers in Primary-klassen behandelen meestal onderwerpen die te maken hebben met een van de zes jaarlijkse Integrated Learning Themes (ILT’s) van de BSB, terwijl in Secondary-klassen steeds een specifiek onderwerp wordt aangesneden. Ouders, alumni en professionals zonder relatie met de BSB zijn allemaal welkom om deel te nemen.

Meer informatie nodig? Heb je ideeën of wil je vrijwillig met ons samenwerken als professionele partner in ons Employer Engagement-programma? Neem dan contact op met Amanda Nocera, Employer Engagement and Alumni Coordinator, via anocera@britishschool.be of +32 (0) 2 766 17 26.

Een waaier aan Employer Engagement-activiteiten