Basisschool

We zijn er trots op dat we elk kind als individu kennen, zodat we het kunnen helpen groeien.

Early Childhood Centre

Een unieke stem voor ieder kind

Op BSB's Primary School vormt de ontwikkeling van het hele kind de kern van ons onderwijsprogramma. Leren in onze Primary School draait om het ontwikkelen van persoonlijke, emotionele en sociale vaardigheden en is tegelijkertijd ook een intellectueel proces.

We bieden het curriculum van onze Primary School aan voor kinderen van 1 tot 11 jaar oud. Het is gebaseerd op het Britse systeem en uniek aangepast aan de behoeften van onze internationale en multiculturele leerlingengemeenschap. Elke Year Group vanaf Reception (4-5 jaar oud) heeft een tweetalige klas Engels/Frans waarin kinderen hetzelfde curriculum volgens als andere leerlingen in de Engelstalige sectie, alleen volgen zijn vakken in beide talen.

Met trots kunnen we zeggen dat onze Primary School de warme sfeer heeft van een kleine school en de middelen van een grote school. Het Early Childhood Centre (leeftijden 1-3 jaar), de Lower Primary School (leeftijden 3-7 jaar) en de Upper Primary School (leeftijden 7-11 jaar) hebben elk hun eigen faciliteiten. Uiteraard genieten de leerlingen uit de Primary School ook van algemene schoolfaciliteiten zoals het verbluffende nieuwe Jacques Rogge Sports Centre en zwembad.

Neil Ringrose

Vice-Principal & Head of Primary School

In het klaslokaal

Ons ervaren, goed gekwalificeerd en toegewijd personeel koestert en begeleidt onze kinderen om al zo vroeg mogelijk te gaan nadenken over welke bijdrage zij willen leveren aan de wereld. De kinderen worden aangemoedigd om zich te ontwikkelen tot internationaal georiënteerde en verantwoordelijke jongeren.

Buiten het klaslokaal

De BSB biedt tal van extra-curriculaire activiteiten en schoolreizen aan om ook buiten het klaslokaal te leren en de educatieve ervaring te verbeteren. Ons diverse programma heeft voor elk wat wils en moedigt kinderen aan om hun passie te ontdekken.

Integrated Learning Themes

Leerkrachten plannen zes verschillende geïntegreerde lesthema's ("Integrated Learning Themes") per jaar. Dit zijn vakoverschrijdende "topics"; er is geen versnippering van afzonderlijke vakken, wat leidt tot een betekenisvollere context voor het leren.

Thema's zijn gebaseerd op sleutelbegrippen en centrale ideeën die de putten uit de ervaring van kinderen, wat internationalisme en culturele inclusiviteit impliciet maakt. We leren de leerlingen om kritische en creatieve denkvaardigheden te gebruiken doorheen het curriculum.

De bedoeling van het curriculum aan de hand van thema's te organiseren is dat leerlingen welbespraakt, betrokken en enthousiast zijn over wat ze leren en het hele plaatje zien, door vakken vanuit meerdere perspectieven te benaderen en onderlinge verbanden te leggen.

Feiten

• 7 jaarproducties

Kinderen vanaf de Kindergarten tot Year 6 voeren een toneelstuk op in ons Brel Theatre.

• 4 schoolreizen

Leerlingen van de Years 3 tot 7 genieten van een schoolreis weg van huis om een band te smeden andere leerlingen uit hun Year Group.

• 2 bibliotheken

Onze bibliotheken voor kinderen van 3 tot 7 en 7 tot 11 jaar oud zijn gevuld met boeken in meerdere talen.

• 1 zwembad

Ons nieuwe zwembad heeft een beweegbare bodem. De diepte wordt aangepast in functie van de vaardigheden van de kinderen die het gebruiken.

Welkom op onze Primary School