Middelbare school

Een ondersteunende en hartelijke omgeving waar leerlingen worden gewaardeerd en kunnen floreren.

Middelbare School

Een internationale Secondary School

De BSB Secondary School is een ondersteunende en hartelijke omgeving waar leerlingen worden gewaardeerd en kunnen floreren. Het is een aangename gemeenschap waar iedereen zichzelf kan zijn, zowel in als buiten het klaslokaal.

We volgen de structuur van het Britse curriculum, maar voegen er een internationale dimensie aan toe die onze leerlingenpopulatie weerspiegelt. We hebben kleine klassen en goed opgeleide leerkrachten die onze leerlingen inspireren en uitdagen. Leren is hier een samenwerking tussen leerkrachten en leerlingen; het gebeurt met de leerlingen, niet voor hen. We hanteren een sterke Respectcode, die onze gehele dagelijkse interactie beïnvloedt.

Onze staat van dienst in openbare examens is indrukwekkend, vooral voor een niet-selectieve school. In België zijn we ook uniek door drie pre-universitaire routes aan te bieden: A Levels, BTEC en het International Baccalaureate (IB).

Maar uiteraard draait een goede internationale school om meer dan alleen examenresultaten. We zijn een actieve school: er zijn steeds sport-, drama- of muziekactiviteiten, wat het drukke extra-curriculaire leven van de leerlingen en het personeel weerspiegelt.

Gary Minnitt

Vice-Principal & Head of Secondary School

Onze prestaties

Examenresultaten zijn een essentiële indicator voor prestaties, zowel voor onze leerlingen als voor onze school. Recentelijk hebben leerlingen aan de BSB uitstekende resultaten behaald in openbare examens op GCSE- en IGCSE-niveau en in al onze pre-universitaire routes - English A Levels, BTEC en het International Baccalaureate (IB) Diploma.

Leven buiten het klaslokaal

We zijn een echte actieve school. Er is een ongelofelijke waaier van schoolreizen, evenementen en sport, drama, muziek en organisatie van andere activiteiten in elk trimester. We bieden onze leerlingen alle kansen om nieuwe interesses te ontdekken en hun talenten te ontwikkelen.

De kans om uit te blinken

Ons doel is leerlingen te helpen om uit te groeien tot goed, principiële, evenwichtige, zelfverzekerde, onderzoekende, meelevende en internationaal gerichte volwassenen die het verschil willen en kunnen maken in de wereld na hun BSB-ervaring.

Feiten

• pre-universitaire routes

A Levels, International Baccalaureate (IB) Diploma en de BTEC vocational qualifications

• A Level-, IB- en BTEC-vakopties