47999432873_2103dbd53d_o

BTEC in België

De BSB biedt BTEC’s aan als een van haar drie pre-universitaire academische trajecten. Leerlingen hebben hierbij de keuze uit Pearson BTEC International Level 3-kwalificaties op het vlak van Business, Hospitality en Sport.

Naast onze IB– en A-level trajecten, benadrukken onze BTEC-trajecten de uitgebreide waaier aan keuzes die beschikbaar zijn voor onze leerlingen. Veel leerlingen combineren hun BTEC’s ook met A-levels, waardoor ze nog meer mogelijkheden krijgen.

Waarom BTEC’s?

De tweejarige BTEC-opleiding is een uitstekende keuze voor leerlingen die liever op regelmatige basis worden geëvalueerd in plaats van traditionele examens af te leggen. De vakken zijn vaak op de praktijk gericht, waardoor de leerlingen een uitstekende voorbereiding krijgen op het hoger onderwijs en het werkleven.

BTEC’s op elk niveau

Hospitality en Sport zijn beschikbaar als Certificate, gelijk aan een halve A-level, of als Subsidiary Diploma, gelijk aan een volledige A-level. BTEC Business is beschikbaar als Certificate, Subsidiary Diploma of Diploma. Ten slotte biedt de BSB het Pearson BTEC International Level 3 Extended Diploma in Business & Hospitality en Business & Sport.

BTEC’s worden in eerste instantie erkend in het VK, maar worden ook aanvaard als pre-universitaire kwalificatie door bepaalde universiteiten in andere landen zoals Canada, Ierland en de VS.

Bovendien biedt de BSB nu ook een BTEC-traject voor hoger onderwijs in Nederland en België. Leerlingen van de BSB die geïnteresseerd zijn in dit traject kunnen kiezen voor de Pearson BTEC International Level 3 Extended Diploma-kwalificatie. Deze combinatie van BTEC’s is gelijk aan het Nederlandse mbo-diploma niveau 4, waardoor leerlingen toegang kunnen krijgen tot Nederlandse universiteiten voor toegepaste wetenschappen en diverse Belgische hogescholen.

Succes van BTEC’s aan de BSB

De BTEC-resultaten van de leerlingen van de BSB waren bijzonder indrukwekkend.  In de zomer van 2022 bedroeg het slagingspercentage 100%, waarbij 35% van de scores van onze studenten was goed voor een Distinction*, de hoogst mogelijke score. 83% van de scores was Merit of hoger.

Onze resultaten in 2022

Interested in a place at our school?Please get in touch with our friendly Admissions team


Back to Top