hero-banner-trips-mountains

Schoolreizen

Een opleiding aan de BSB verbreedt de leerervaring van leerlingen en verbetert hun levensvaardigheden door tal van activiteiten en opportuniteiten in en buiten het klaslokaal. Schoolreizen zijn een belangrijk onderdeel van het schoolleven. Er zijn tal van opportuniteiten voor korte en uitgebreide reizen en excursies in België en in het buitenland. Sommige reizen maken deel uit van het vereiste curriculum (zoals veldwerk voor geografie), terwijl andere facultatief maar aanbevolen zijn (zoals een taaluitwisseling).

Years 7-9

Een jaarlijkse trip voor elke Year Group geeft de leerlingen de kans om deel te nemen aan activiteiten in de buitenlucht. Deze trips creëren ook een eenheidsgevoel binnen de Year Group en stimuleren sociale ontwikkeling. De kosten voor alle Year Group-trips voor de Years 7-9 zijn inbegrepen in het schoolgeld. Enkele voorbeelden van recente reizen zijn:

  • Albertville in de Franse Alpen
  • Een avonturencentrum op Isle of Wight, VK
  • Zeilen in het zuiden van Frankrijk.

Years 10-13

Oudere leerlingen kunnen deelnemen aan een breder scala curriculaire trips met betrekking tot de vakken die ze hebben gekozen. Leerlingen nemen deel aan korte en uitgebreide reizen in Europa en Noord-Amerika. Enkele voorbeelden van recente reizen zijn:

  • IJsland / Sicilië (geografie)
  • New York / Londen (drama)
  • Cadiz (Spaans)
  • Silicon Valley (IT)
  • Berlijn (Duits en geschiedenis).

Extra-curriculair

Leerlingen van de Middelbare School nemen ook deel aan uitstappen binnen België en daarbuiten als onderdeel van hun extra-curriculaire activiteiten of hun werk in ons Creativity, Action, Service-programma (CAS). Bestemmingen variëren van een sportief toernooi in de Benelux tot humanitair werk in Ghana als deel van het door leerlingen gerunde goede doel “The Best of Both”.

De reis van The Best of Both naar Ghana

Recente schoolreizen

Interesse in een plek op onze school?Neem dan contact op met ons vriendelijke Admissions-team


Back to Top