Nieuws 9 maart 2017

De British School of Brussels (BSB) voelt zich vereerd om aan te mogen kondigen dat Neil Ringrose de positie als onderdirecteur en schoolhoofd van de basisschool zal invullen. Hij komt ons nu al sterk, dynamisch en divers directieteam vervolledigen in één van de meest gevraagde scholen in België. Neil is momenteel aan het werk als schoolhoofd van een uitstekende basisschool in Lancashire in het Verenigd Koninkrijk. Hiervoor werkte hij 15 jaar als leerkracht en onderdirecteur in Hong Kong. Neil zal het team van BSB versterken in opvolging van Pauline Markey, die ons verlaat om directrice te worden van de basisschool in het United World College South East Asia (UWCSEA) in Singapore.

De directrice van BSB, Melanie Warnes, is enthousiast over de aanstelling van Neil.  “Hij brengt internationale ervaring en een grondige kennis van het Britse curriculum en educatiesysteem met zich mee. Ik ben ervan overtuigd dat hij verder zal bouwen op het succes van Pauline. Naast zijn sterke capaciteiten en inzet waren vooral het feit dat Neil kinderen centraal zet en zijn betrekkende aanpak als leider doorslaggevend bij de keuze. We kijken er erg naar uit.”

Neil zei: “Ik voel me erg vereerd om samen met mijn gezin deel te mogen uitmaken van de zorgzame, ambitieuze en inspirerende gemeenschap van de British School of Brussels. BSB staat bekend voor zijn diverse gemeenschap en om de uitstekende resultaten van zijn studenten. Ik sta te popelen om met anderen in de school aan de slag te gaan om ervoor te zorgen dat alle studenten de beste leerervaringen blijven krijgen die we kunnen aanbieden.

Neil zal in augustus 2017 starten bij BSB. Hij brengt zijn vrouw, Kate, en drie van zijn vier kinderen mee.

 


Over de British School of Brussels (BSB)

De British School of Brussels (BSB), werd in 1969 opgericht in Brussel en is sinds 1970 gevestigd in Tervuren. Het is een internationale school met volledig curriculum voor kinderen vanaf 0 tot en met 18 jaar. Er zijn meer dan 1350 studenten ingeschreven uit meer dan 70 nationaliteiten. Er is een Early Childhood Centre voor kinderen van 1 tot 3 jaar.  Onze basisschool (Primary School) biedt een op maat gemaakt lessenpakket aan met geïntegreerde studiethema’s gericht op onderzoekend leren en het aanleren van vaardigheden.  De school werkt volgens het Britse curriculum tot 16 jaar, GCSE (dit is de basiskwalificatie van het Engelse educatiesysteem), gevolgd door de keuze uit drie leertrajecten die uiteindelijk zullen uitmonden in een studie aan de universiteit: GCE A Levels, het internationale baccalaureaat (IB) diploma en een BTEC Post-16. Er zijn uitgebreide voorzieningen voor studiehulp en de school biedt extra ondersteuning aan voor studenten die het Engels niet als moedertaal hebben (EAL). Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan buitenschoolse activiteiten.  BSB heeft schitterende faciliteiten. Er is ook een tweetalig programma Frans-Engels voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Erkenningen op onze school: IB World School, COBIS (Council of British International Schools), IAPS (Independent Association of Prep Schools) en onze directeur is lid van de conferentie van Headmasters’ and Headmistresses’ (HMC). BSB kreeg een uitzonderlijk goed rapport van de Council of International Schools (CIS).

Perscontact: Mevr. Kim Burgess, directrice van buitenlandse betrekkingen, Tel: +32(0)2 766 0478, KBurgess@britishschool.be


Back to Top