copy-of-hero-banners

Over de BSB

Een internationale leergemeenschap in het hart van Europa

MicrosoftTeams-image (125)

Een boodschap van Principal Melanie Warnes

Welkom bij de British School of Brussels: een harmonieuze en inspirerende leergemeenschap die ik met veel plezier als Principal mag dienen.

Vanaf het moment dat je voet zet op onze prachtige campus, garandeer ik je dat je het BSB-verschil zult voelen.

Maar het is niet alleen ons groen domein of onze faciliteiten van wereldklasse die onze school een uitzonderlijke plek maken om te leren en te groeien. Wat ons echt onderscheidt, zijn de relaties die we opbouwen, de cultuur van verwantschap die we koesteren en het streven naar kwaliteit in alles wat we doen.

En of uw kind nu de hele tijd bij ons is of slechts voor een korte periode, we kunnen u dit beloven: ze zullen hier floreren en slagen.

Dus, wat is het BSB-verschil nu precies?

We hanteren een uniforme, holistische benadering. We zijn echt één schoolgemeenschap, waar iedereen samen leert – leerlingen, personeel en gezinnen, maar ook in samenwerking met alumni en bedrijven, universiteiten en sociale ondernemingen – om succes te inspireren. We streven ernaar de hele persoon te ontwikkelen, en daarom brengen we academische ondersteuning in evenwicht met pastorale zorg en klassikaal leren met verrijkingsmogelijkheden om de ambities en horizonten van onze leerlingen echt te verbreden.

We beschouwen ieder kind als uniek. Inclusief en internationaal in onze aanpak, ontwikkelen we nieuwsgierige, zelfverzekerde, zorgzame en moedige leerlingen. Academische prestaties zijn inderdaad belangrijk bij BSB: we zijn oprecht enthousiast over academische inspanningen en onze resultaten zijn in alle opzichten uitstekend. Maar de resultaten van leerlingen en de topranglijsten op wereldniveau zijn maar een gelukkig bijproduct van onze unieke cultuur die gebaseerd is op zorg, nieuwsgierigheid en samenwerking. Gezinnen, zowel lokaal als internationaal, kiezen voor ons omdat ze deze vooruitstrevende, allesomvattende aanpak erkennen; ze zien het elke dag in actie.

We hebben een stimulerende en ontzettend zorgzame omgeving gecreëerd. Elke beslissing die we nemen – van het structureren van ons unieke curriculum tot het investeren in faciliteiten van wereldklasse – wordt genomen met het potentiële voordeel voor onze leerlingen in gedachten. We zijn innovatief en ruimdenkend, en we streven er voortdurend naar om beter te worden.

De resultaten zijn overduidelijk voor iedereen die de BSB bezoekt: gelukkige, zelfverzekerde leerlingen die uitstekende resultaten behalen en die werken aan het brengen van positieve veranderingen in de wereld. En niet enkel als jonge mensen, maar hun hele leven lang.

Ik hoop dat dit u een idee geeft van waarom ik hier zo graag Principal ben!

Kijk eens rond op onze website – u zou kunnen beginnen door u te oriënteren met onze virtuele campusrondleiding, of misschien door meer te weten te komen over het Early Childhood Centre, de Basisschool of de Middelbare School, afhankelijk van de leeftijd van uw kind of kinderen. De beste manier om echt te begrijpen wat de BSB zo speciaal maakt, is door het zelf te komen beleven.

Melanie Warnes
Principal

Dit maakt ons bijzonder

Ons curriculum is uniek en biedt de breedste keuzemogelijkheden

De BSB is de enige Belgische school die drie pre-universitaire routes aanbiedt vanaf 16 jaar. Ons curriculum voor de Basisschool biedt een aangepaste, op vaardigheden gebaseerde, onderzoeksgerichte aanpak die is aangepast uit het Britse nationale curriculum om te voldoen aan de behoeften van onze diverse leerlingenpopulatie.

Onze academische resultaten behoren tot de beste van alle internationale scholen in Europa en liggen ver boven het wereldwijde gemiddelde

100% van de afstuderende leerlingen slaagde voor hun IB-diploma of BTEC-opleiding en 100% slaagde voor hun A-niveaus in 2022.

We zijn de enige Belgische internationale school met een eigen zwembad

Onze faciliteiten zijn super, we beschikken over de beste indoorsportfaciliteiten in Europa, inclusief 25 meterbad. Ons ultramoderne Sports Centre opende in het najaar van 2016.

De afstuderende leerlingen zwermen meer en meer uit naar vermaarde universiteiten over de hele wereld

De schitterende resultaten over een hele reeks vaardigheden bezorgen onze afstuderende leerlingen elk jaar mooie plaatsen voor tal van richtingen aan vermaarde universiteiten.

We zijn de eerste Belgische internationale school die echte tweetalige lessen aanbiedt

We bieden een tweetalig programma Frans/Engels (geen immersie) voor leerlingen van 4 tot 14 jaar.

Ons schoolgeld garandeert de beste waarde van alle internationale scholen in België

We hanteren het laagste schoolgeld in het algemeen, inclusief inschrijvingskosten, vergeleken met gelijkaardige scholen.

Wat onze leerkrachten zeggen

laura-cloetens

Laura, Spraak- en taaltherapeut

“BSB begeleidt en ondersteunt kinderen met een heel gevarieerde culturele en taalkundige achtergrond om zorgzame en zelfzekere leerlingen met een open geest te worden.”

— Laura, Spraak- en taaltherapeut

john-knight-website-photo

John, Deputy Head (Middelbare School)

“Ik heb eerder in heel wat scholen gewerkt, maar nooit waren leerlingen zo tolerant, accepterend en zorgzaam voor elkaar dan bij de BSB. Het is een school waar leerlingen zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen tot de persoon die ze willen zijn.”

— John, Deputy Head (Middelbare School)

maria-schram

Maria, Faculty Leader of Science and Technology

“Ik werk graag bij de BSB omwille van het werkelijk internationale karakter. De leerlingen hebben zo een uiteenlopende cultureel diverse achtergrond, spreken tal van talen en delen persoonlijke verhalen, dit heeft mij verrijkt en me toleranter en begripvoller gemaakt voor mensen.”

— Maria, Faculty Leader of Science and Technology

2017-nicki-the-british-school-of-brussels

Nicki, Head of Inclusion (Basisschool)

“Het is een genot om te werken met leerlingen met zoveel nationaliteiten. Het is mijn taak om te zorgen voor de ondersteunende, veilige en koesterende omgeving waarin zij hun leerreis starten en voortzetten door risico’s te nemen.” Als ik zie hoe een niet-Engelstalige de taal omarmt en zijn eerste woorden probeert uit te spreken, denk je aan de uitdagingen die hij elke dag weer het hoofd moet bieden.”

— Nicki, Head of Inclusion (Basisschool)

mark-andrews-2

Mark, Head of Higher Education & Film Coordinator

“10 jaar geleden werd de BSB een van de eerste internationale scholen die begon met de studie Film. Ik ben echt trots over de films die de leerlingen sindsdien hebben gemaakt, het internationale bereik van de richting en de middelen die de BSB beschikbaar stelt om deze “zevende kunst” te studeren.”

— Mark, Head of Higher Education & Film Coordinator

christi-ann-nancarrow

Christi-Ann, Faculty Leader Performance & the Arts

“Ik hield al van de BSB toen ik er kwam solliciteren, en 10 jaar later geef ik nog steeds met veel plezier les! De school heeft unieke faciliteiten, toegewijde leerkrachten en wonderlijke leerlingen uit tal van landen en met tal van achtergronden. De sfeer is gastvrij en vriendelijk naar iedereen toe. Samen richten we ons op de ontwikkeling en opleiding van elke leerling als individu.”

— Christi-Ann, Faculty Leader Performance & the Arts

barry-sayer-profile-photo

Barry, KS3 Coördinator Engels

“BSB geeft me elke dag de kansen die ik elders zelden zou krijgen: werken met internationale leerlingen; mezelf inzetten voor het goede doel om fondsen te werven voor behoeftigen; mensenrechten ontdekken en elke dag werken met een ongelofelijke groep creatieve geesten in mijn klas”

— Barry, KS3 Coördinator Engels

Een motiverende leeromgeving

Feiten

 • Pre-university routes

  A Levels, International Baccalaureate (IB) Diploma en de BTEC vocational qualifications

 • 100 % slaagpercentage voor IB, A Level en BTEC in 2022

  Onze studenten haalden een IB driejaarsgemiddelde van 38 punten

 • Primary-curriculum

  op maat met "Integrated Learning Themes"

 • Tweetalig programma Frans-Engels

  beschikbaar voor leerlingen van 4 tot 14 jaar


Back to Top