Over de BSB

Een internationale leergemeenschap in het hart van Europa

Een boodschap van Principal Melanie Warnes

De British School of Brussels is een inclusieve internationale leergemeenschap, die samenwerkt en kinderen van 1-18 jaar inspireert tot successen. 1.350 leerlingen van 70 nationaliteiten binnen onze Primary en Secondary Schools werken als een grote familie samen op onze prachtige, veilige campus in Tervuren. We zijn een gelukkige en succesvolle internationale school, die veel te bieden heeft aan kinderen van alle leeftijden en met alle achtergronden.

Ons doel is om een educatieve kracht voor het goede te zijn door zelfverzekerde, zorgzame en moedige mensen te ontwikkelen die zich actief, ethisch en doelgericht met de wereld om ons heen bezighouden.

We nemen de progressie en individuele ontwikkeling van elk kind ernstig, ongeacht leeftijd en toekomstige studies. We stimuleren nieuwsgierige, veerkrachtige leerlingen die van het leven houden en het beste naar hun vermogen kunnen bereiken.

Ons curriculum is uniek en biedt de ruimste keuze van alle internationale scholen in België. We combineren dit met een ruim aanbod aan verrijkingsactiviteiten en schooluitstappen waarbij we scholieren de kans geven om ervaringen op te doen in de brede wereld rondom hen. Onze faciliteiten van wereldklasse, inclusief een nieuw ultramodern Sports Centre en zwembad, muziekstudio's en speciaal gebouwd theater, biedt leerlingen uitgebreide curriculaire mogelijkheden en verrijkingsmogelijkheden bieden.

Dit is een heel bijzondere gemeenschap; elkaar ondersteunen, onvoorwaardelijk gastvrij en respectvol. We moedigen respect voor zichzelf, anderen en de rest van de wereld aan. We sporen talent op in en buiten het klaslokaal en helpen scholieren om het beste van zichzelf te geven. Elk kind is uniek en elk kind wordt op zijn of haar niveau gemotiveerd en aangemoedigd. Aan de BSB vormen leerlingen uit de hele wereld een inspirerende en motiverende leeromgeving voor ons allemaal.

Bekijk onze video "Welkom op de BSB" en ontdek wat onze school zo uniek maakt.

Lees onze richtlijnen

Melanie Warnes

Principal

Dit maakt ons bijzonder

Ons curriculum is uniek en biedt de breedste keuzemogelijkheden

De BSB is de enige Belgische school die drie pre-universitaire routes aanbiedt vanaf 16 jaar. Ons curriculum voor de Primary School biedt een aangepaste, op vaardigheden gebaseerde, onderzoeksgerichte aanpak die is aangepast uit het Britse nationale curriculum om te voldoen aan de behoeften van onze diverse leerlingenpopulatie.

Onze academische resultaten behoren tot de beste van alle internationale scholen in Europa en liggen ver boven het wereldwijde gemiddelde

Slaagde 99% van de afstuderende leerlingen van BSB voor hun IB-diploma of BTEC-opleiding en slaagde 100% voor hun A-niveaus in 2018.

We zijn de enige Belgische internationale school met een eigen zwembad

Onze faciliteiten zijn super, we beschikken over de beste indoorsportfaciliteiten in Europa, inclusief 25 meterbad. Ons ultramoderne Sports Centre opende in het najaar van 2016.

De afstuderende leerlingen zwermen meer en meer uit naar vermaarde universiteiten over de hele wereld

De schitterende resultaten over een hele reeks vaardigheden bezorgen onze afstuderende leerlingen elk jaar mooie plaatsen voor tal van richtingen aan vermaarde universiteiten.

We zijn de eerste Belgische internationale school die echte tweetalige lessen aanbiedt

We bieden een tweetalig programma Frans/Engels (geen immersie) voor leerlingen van 4 tot 14 jaar.

Ons schoolgeld de beste waarde van alle internationale scholen in België

We hanteren het laagste schoolgeld in het algemeen, inclusief inschrijvingskosten, vergeleken met gelijkaardige scholen.

Wat onze leerkrachten zeggen

Laura, Spraak- en taaltherapeut

“BSB begeleidt en ondersteunt kinderen met een heel gevarieerde culturele en taalkundige achtergrond om zorgzame en zelfzekere leerlingen met een open geest te worden.” — Laura, Spraak- en taaltherapeut

John, Deputy Head (Secondary)