48263459131_d638e2f6bb_o – Copy

Ons Curriculum

Op het Britse systeem gebaseerd curriculum met een internationale visie.

We bieden een curriculum dat is gebaseerd op het Britse systeem en is aangepast aan onze Europese context en internationale leerlingen. De BSB is een omgeving waar leerlingen kunnen groeien als mensen en vol vertrouwen beslissingen nemen. Examenresultaten zijn belangrijk, maar veelzijdig mens en wereldburger worden is ook belangrijk.

We zijn één van de enige scholen in België die echte tweetalige lessen aanbieden: we bieden een tweetalig programma Frans/Engels over 10 Year Groups, vanaf Reception (leeftijd 4-5 jaar). We bieden ook lessen Nederlands voor kinderen vanaf 7 jaar oud.

Alle leerlingen volgen een Brits-gebaseerd curriculum tot de leeftijd van 16 jaar (GCSE en International GCSE). Vanaf 16 jaar is de BSB de enige Belgisch school die het International Baccalaureate (IB) Diploma, A Levels, en BTEC vocational courses aanbiedt. Leerlingen kunnen ook kiezen voor een Bilingual IB Diploma Frans/Engels of Nederlands/Engels.

Leren vormt de kern van ons curriculum, maar dit gaat nooit ten koste van persoonlijke groei en ontwikkeling. Bij de BSB helpen we leerlingen om hun doelen binnen en buiten het klaslokaal te bereiken, hun talenten te laten verkennen via extra-curriculaire activiteiten van muziek en drama tot wetenschapsclubs, wiskundige speurtochten en competitiesporten.

Een motiverende leeromgeving


Back to Top