Scan

Onze Geschiedenis

Meer dan 50 jaar onderwijs

BSB werd in 1969 opgericht en is een geweldig Brits succesverhaal in Europa. Sinds de oprichting behaalde de school het ene succes na het andere door de beste kenmerken van het Britse onderwijs te combineren met een Europees en internationaal perspectief. BSB is een echt internationale leergemeenschap van wereldklasse. Misschien heeft het iets te maken met onze gedeelde motivatie van ‘learning together: inspiring success’ waardoor we een school met uitstekende resultaten zijn.

Sinds het begin van BSB, toen Sir Dick Pantlin de school in 1970 op de huidige site opende met een kleine groep gelijkgestemde zakenmensen, kende de school een constante en succesvolle groei. Met een aanzienlijke vooruitziendheid hebben onze oprichters en de eerste directeurAlan Humphries begrepen mensen aanspreken met hun voornaam zorgt voor een vlottere communicatie, barrières aan de kant schuift en de integratie van alle kinderen vlotter doet verlopen, vooral voor de kinderen met een andere moedertaal dan het Engels. Dit is een traditie die we in ere houden en koesteren.

Belangrijke data in de geschiedenis van BSB

1969 BSB werd officieel opgericht.

1970 De Hertog van Edinburgh woont de openingsceremonie bij.

1981 Koning Boudewijn woont de officiële opening van het nieuwe auditorium bij. Dit staat nu bekend als het Brel Theatre.

2010 BSB viert de 40ste verjaardag van haar officiële opening in Tervuren.

2016 Het Jacques Rogge Sports Centre wordt geopend. De nieuwe faciliteiten zorgen ervoor dat BSB de enige internationale school in België met een eigen binnenzwembad is.

Interested in a place at our school?Please get in touch with our friendly Admissions team


Back to Top