49515113006_8ae58460dc_o

Onze Filosofie

'Learning together, inspiring success'

Bij de British School of Brussels geloven we dat leren academisch gericht moet zijn, maar ook rekening moet houden met de brede behoeften van leerlingen en hun gezinnen.

Ons doel is het vormen van jonge volwassenen die de uitdagingen van de moderne wereld aangaan. We willen verantwoordelijke, geëngageerde leerlingen met respect voor zichzelf en elkaar inspireren en motiveren. Ons bestuur, personeel, leiding, curriculum en faciliteiten ondersteunen deze filosofie. We realiseren dit via:

  • onderwijs en leren van hoge kwaliteit,
  • leerondersteuning van hoge kwaliteit,
  • een creatief, dynamisch en holistisch curriculum,
  • beter leren door middel van geavanceerde technologieën,
  • toonaangevende uitmuntendheid en innovatie in de praktijk en ontwikkeling,
  • bevordering van internationale geestdrift in alle leden van onze gemeenschap,
  • doeltreffende partnerschappen met de lokale en bredere gemeenschap,
  • hoogwaardige en duurzame campusvoorzieningen en -middelen,
  • een veilige en veilige leeromgeving,
  • doeltreffend bestuur en leiderschap.

“Learning together, inspiring success” (samen leren, inspiratie voor succes)

Elk woord afzonderlijk staat voor een concept dat belangrijk is voor ons. Samen staan de woorden voor de filosofie van de school. BSB is een unieke, internationale leergemeenschap die:

• open en hartelijk is;

• samenwerkt om iedereen uit te dagen zichzelf op academisch en persoonlijk vlak helemaal te ontplooien;

• inspireert tot de voortdurende wens om de geest en horizonten te verruimen;

• het globale bewustzijn voedt en succes boekt.

Definitie van internationalisme

BSB streeft ernaar het intercultureel begrip te ontwikkelen en te verbreden en onze tweetalige diversiteit te bevorderen en te vieren. Daarnaast willen we een actief, ethisch en doelgericht engagement met de wereld rondom ons bevorderen, geworteld in empathie, solidariteit en duurzaamheid.

Een “Play Unified”-vriend

De BSB onderhoudt al 25 jaar nauwe banden met de Special Olympics België. We delen de filosofie en de waarden van solidariteit, respect en integratie. De BSB is actief betrokken bij het bevorderen van sociale integratie en het herbevestigen van de aanvaarding van personen met een handicap.  We doen dit door Belgische Special Olympians met een verstandelijke beperking de kans te geven om samen met de BSB-atleten te sporten in onze sportfaciliteiten. In het bijzonder vestigen we de aandacht op BSB-leerlingen die een gezamenlijke zwemactiviteit op de BSB uitwerken voor de winter van 2017. We zijn er trots op een “Play Unified”-vriend te mogen zijn.

Een motiverende leeromgeving

Wat onze leerkrachten zeggen

mark-andrews-2

Mark, Head of Higher Education & Film Coordinator

10 jaar geleden werd de BSB een van de eerste internationale scholen die begon met de studie Film. Ik ben echt trots over de films die de leerlingen sindsdien hebben gemaakt, het internationale bereik van de richting en de middelen die de BSB beschikbaar stelt om deze “zevende kunst” te studeren.

— Mark, Head of Higher Education & Film Coordinator

laura-cloetens

Laura, Spraak- en taaltherapeut

“BSB begeleidt en ondersteunt kinderen met een heel gevarieerde culturele en taalkundige achtergrond om zorgzame en zelfzekere leerlingen met een open geest te worden.”

— Laura, Spraak- en taaltherapeut

maria-schram

Maria, Faculty Leader of Science and Technology

“Ik werk graag bij de BSB omwille van het werkelijk internationale karakter. De leerlingen hebben zo een uiteenlopende cultureel diverse achtergrond, spreken tal van talen en delen persoonlijke verhalen, dit heeft mij verrijkt en me toleranter en begripvoller gemaakt voor mensen.”

— Maria, Faculty Leader of Science and Technology

2017-nicki-the-british-school-of-brussels

Nicki, Head of Inclusion (Basisschool)

“Het is een genot om te werken met leerlingen met zoveel nationaliteiten. Het is mijn taak om te zorgen voor de ondersteunende, veilige en koesterende omgeving waarin zij hun leerreis starten en voortzetten door risico’s te nemen.” Als ik zie hoe een niet-Engelstalige de taal omarmt en zijn eerste woorden probeert uit te spreken, denk je aan de uitdagingen die hij elke dag weer het hoofd moet bieden.”

— Nicki, Head of Inclusion (Basisschool)

ishbel-how-2

Ishbel, Learning Improvement Leader Early Years

“Het beste aan lesgeven aan de BSB zijn de leerlingen. Ze zijn heel gemotiveerd, enthousiast, creatief en tonen een echte liefde voor leren die elke dag in de lagere jaren echt leuk maakt.”

— Ishbel, Learning Improvement Leader Early Years


Back to Top