2017-play-unified-swimming-gala-at-bsb

Special Olympics Belgium & BSB

‘Play Unified’ Zwemgala

Nieuws maandag 11 december 2017

Op zaterdag 9 december bundelden de Special Olympians en de BSB-atleten voor het eerst hun krachten op de BSB-campus om te strijden in een ‘Play Unified’ Zwemgala.

Honderden zwemmers, toeschouwers en familieleden namen deel aan de dag, georganiseerd door BSB-leerlingen als onderdeel van hun CAS-opdracht (Creativity, Activity and Service). “Het was een bijzonder en belangrijk moment in de geschiedenis van de BSB”, aldus schoolhoofd Melanie Warnes. De atleten kwamen niet alleen samen om te zwemmen, maar ook om hun dansvaardigheid te tonen en te luisteren naar BSB’s getalenteerde muzikanten. “Dit Play Unified-evenement was een belangrijke dag in de geschiedenis van onze school. BSB werkt al 25 jaar samen met Special Olympics Belgium en deelt de filosofie en de waarden van solidariteit, respect en integratie. Dit evenement tilde die samenwerking naar een hoger niveau op vlak van inclusie.

Eddy Beckers, co-CEO van Special Olympics Belgium, zei: “Dit is een overwinning voor inclusie, waardoor Belgische Special Olympians met intellectuele tekortkomingen de kans krijgen om zich aan te sluiten bij BSB-atleten en samen sporten te beoefenen in de sportfaciliteiten van de school”. Tom, een van de zwemcoaches van de Special Olympians, zei: “Ik ben vandaag zo trots op alle zwemmers. Ik denk dat het verbazend is, niet in de laatste plaats omdat het door de leerlingen zelf werd georganiseerd. Coach Micheline van Club t’ Vosje voegde eraan toe: “Ik zou hier nooit geweest zijn als deze zestien BSB-leerlingen dit indrukwekkende evenement niet hadden georganiseerd”.

Hier voegt Suzanne, vrijwilliger bij Special Olympics Belgium, het volgende aan toe: “Heel erg bedankt voor het CAS Zwemgala! Iedereen genoot van het evenement en bewonderde het resultaat. Ik wil de leerlingen nogmaals feliciteren.”

“Het evenement was een groot succes waar iedereen van heeft genoten. Ik ben heel trots op onze leerlingen,” glundert schoolhoofd Melanie Warnes.

 

Afgebeeld: Leerlingen-organisatoren van BSB CAS met Sarah Jones, groepscoördinator en leerkracht secundair onderwijs.

MEER FOTO’S BEKIJKEN

 

Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via InstagramFacebookTwitter en LinkedIn.


Back to Top