Toelatingen

De BSB is een inclusieve, niet-selectieve school met een internationale groep leerlingen.

Welkom bij de BSB

Als internationale school zijn we gewend tegemoet te komen aan de diverse behoeften van een bijzonder mobiele en hardwerkende gemeenschap van gezinnen. Er is geen deadline voor inschrijvingen en de meeste leerlingen kunnen bij ons op elk moment tijdens het schooljaar instappen. Ouders mogen ons het hele jaar door contacteren om na te gaan of er plaatsen beschikbaar zijn.

Toelatingen worden goedgekeurd na een vriendelijke persoonlijke ontmoeting met een senior lid van het leerkrachtenteam, vaak is dit één van de Vice Principals van onze school. We zullen uw behoeften samen met u en uw kind bespreken.

We zijn een inclusieve, niet-selectieve school, er zijn dus geen willekeurige normen zijn of examens waarvoor leerlingen moeten slagen om toegelaten te worden. Academische prestaties zijn belangrijk bij de BSB. We helpen elke leerling zijn of haar maximale potentieel te bereiken.

Ons speciale team informeert u graag verder. U kunt ze contacteren via onze pagina Informatie over toelatingen

Rhys Mumford

Medewerker inschrijvingen

Rhys werkte vroeger bij BSB als leerkracht ‘Engels als Bijkomende Taal’ (EAL) en is bijgevolg bijzonder goed geplaatst om de school te introduceren bij gezinnen van over de hele wereld. Het is zijn taak om nieuwe gezinnen te verwelkomen en hen een 'thuis'-gevoel te geven, hen te informeren en te zorgen voor een vlotte integratie in het dagelijkse leven van BSB. Rhys verhuisde naar België na een aantal jaren in Azië te hebben gewoond en gewerkt. Hij spreekt ook Mandarijns Chinees en heeft noties van het Frans.

Ioana Nica

Coördinator inschrijvingen

Ioana begon in 2013 bij BSB na verhuis uit Egypte. Ze heeft zowel in de lagere als middelbare school gewerkt waardoor ze een sterke band heeft met BSB en veel waardevolle kennis heeft vergaard over BSB en de gemeenschap. Het is haar taak om ervoor te zorgen dat alle gezinnen van BSB vlot integreren. Ze spreekt ook Frans, Roemeens en heeft noties van het Italiaans.