2-connect-new

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen over toelatingen

We hebben een lijst gemaakt van antwoorden op vragen die nieuwe gezinnen vaak stellen. Aarzel niet om contact op te nemen met ons Admissions-team voor meer informatie.

Onze jongste leerlingen zijn een jaar oud en sluiten zich aan bij ons Early Childhood Centre (ECC). Op driejarige leeftijd gaan leerlingen naar Kindergarten, het eerste jaar van Lower Primary. Year 3 is dan weer het eerste jaar van Upper Primary, dat eindigt in Year 6. De Middelbare School omvat Year 7 tot en met Year 13, voor leerlingen van ongeveer 11 tot 18 jaar oud.

De BSB wijst ‘year groups’ toe op basis van de kalenderleeftijd van een kind tegen het academische jaar van 1 september tot 31 augustus. Dit betekent dat leerlingen uit andere onderwijssystemen mogelijk een jaar boven of onder het verwachte jaar worden geplaatst, vooral als hun verjaardag dichtbij deze maanden ligt. Het beleid van de BSB is om zich volgens het Britse systeem zoveel mogelijk aan het ‘juiste’ jaar te houden, om kinderen bij hun leeftijdsgenoten te houden.

We verwelkomen nieuwe leerlingen doorheen het hele schooljaar. Wij zijn experts in het ervoor zorgen dat uw kind(eren) zich snel kunnen aanpassen en kunnen wennen aan de nieuwe omgeving. Veel toekomstige gezinnen merken het warme ‘familiegevoel’ van de BSB op.

Hoewel we steeds aanraden om aan het begin van het academiejaar in september te starten, begrijpen we dat dit niet altijd mogelijk is en verwelkomen we nieuwe studenten doorheen het schooljaar.

De examenjaren van Year 10 & 11 en Year 12 & 13 worden beschouwd als complete cursussen van twee jaar en dus levert starten in het midden van deze cursussen moeilijkheden op. Degenen die in Year 11 bij de BSB beginnen, worden daarom gevraagd om deel te nemen aan onze pre-IB/A Level-cursus, een uitstekend voorbereidingsjaar voor Year 12 & 13. Meer details over deze optie vind je hier. Neem contact op met Admissions voor meer informatie over starten in verschillende jaargroepen.

BSB heeft het geluk om samen te werken met een levendige en actieve gezinsvereniging – Families of BSB. Deze groep is gevestigd in een eigen gebouw op de campus en organiseert sociale activiteiten en lessen voor ouders en runt een gezellig café. Het werkt ook samen met de school via een vrijwilligersnetwerk van klasvertegenwoordigers die gezinnen vertegenwoordigen bij de school en een belangrijke schakel vormen tussen leerkrachten, leerlingen en ouders.

Ongeveer 30% van de leerlingen op onze school heeft de Britse nationaliteit. Onze schoolgemeenschap telt ongeveer 70 verschillende nationaliteiten, wat ons tot één van de meest diverse en inclusieve leerlingenomgeving op een educatieve inrichting in de wereld maakt.

Zoals je zou verwachten van een internationale school, worden tal van vreemde talen onderwezen. Er zijn tweetalige programma’s beschikbaar op zowel de Basisschool als de Middelbare School. Frans wordt onderwezen van de Kindergarten, dus zo vroeg mogelijk vanaf 3 jaar. Nederlands wordt onderwezen vanaf 7 jaar.

Leerlingen kunnen een bijkomende taal kiezen in de Middelbare School. Ze kiezen daarbij uit Spaans, Duits of Nederlands. Andere talen, zoals Chinees en Russisch, worden ad hoc onderwezen, op extra-curriculaire basis. Sommige leerlingen kunnen kwalificaties verwerven in deze extra-curriculaire talen.

We hebben ook een tweetalig Frans/Engels programma om onze mediumtraining Engels aan te vullen voor kinderen van 4 tot 14 jaar oud.

Naast Brussel wonen veel gezinnen nabij de school in Tervuren, inclusief Moorsel, Vossem en Duisburg of in dorpen / gemeenten nabij Tervuren, zoals Everberg, Leefdaal, Overijse, Kraainem en Wezembeek-Oppem.

Ja, we bieden een schoolbusservice met toezicht aan die verschillende routes aandoet, waaronder veel regio’s van Brussel en de dorpen die de school omringen. De busdienst is beschikbaar voor leerlingen vanaf 4 jaar oud. De jaarlijkse busprijzen zijn te vinden op onze website. Houd er rekening mee dat er op woensdagmiddag geen busdienst beschikbaar is voor Lower Primary. Voor busgerelateerde vragen kunt u contact opnemen met buses@britishschool.be

Schoolunifomen zijn niet gebruikelijk op het vasteland van Europa. BSB-leerlingen worden echter wel verwacht een dresscode te respecteren en dat hun kleding is aangepast aan de leeromgeving. Er is een LO-(sport)kit die alle leerlingen vanaf Year 1 moeten dragen tijdens de lessen LO. Een eenmalige PE-kit is inbegrepen in het schoolgeld van je eerste jaar.

Lunch is voorzien in het Early Childhood Centre en Kindergarten. In Reception en Year1 brengen leerlingen lunchpakketten mee om te eten in hun klas. In Year 2, het laatste jaar van Lower Primary, eten de leerlingen hun lunchpakket in Tintin hall, om ze te laten wennen aan een cafetaria-omgeving.

Vanaf Year 3 eten leerlingen in de cafetaria. Er zijn aparte zittingen voor Upper Primary en de Middelbare School. Ze kunnen ervoor kiezen om een warme maaltijd, sandwich of salade te kopen en hebben ook de keuze om hun eigen lunchpakket mee te nemen. Al onze maaltijden worden ter plaatse vers bereid, en de automaten op de campus bieden gezonde snacks en drankjes aan.

We bieden een breed scala aan Enrichment activiteiten aan, waaronder sport, muziek, toneel, milieu, clubs voor publiek spreken en nog veel meer. Er zijn wekelijks meer dan 100 verschillende activiteiten om uit te kiezen! In tegenstelling tot de meeste scholen is het overgrote deel hiervan bij het jaarlijkse schoolgeld inbegrepen. De enige uitzonderingen zijn tennis, golf en individuele muzieklessen.

Bekijk hier ons Enrichment programma.

De kosten worden elk jaar vooraf bepaald en worden binnen de eerste drie maanden na het starten bij de school in rekening gebracht. Het is mogelijk de kosten in één keer of in termijnen te betalen. Voor degenen wiens kosten door een bedrijf worden betaald, is er een ruimte om dit aan te geven op het inschrijvingsformulier.

Onze kosten zijn omvatten schoolreizen van Kindergarten tot Year 9, Enrichment clubs en activiteiten, een eenmalige beginners PE kit voor Kindergarten tot Year 11. In tegenstelling tot veel andere internationale scholen rekenen we geen ontwikkelingskosten aan. Zie onze kostenpagina hier.

Voor ouders die hun kinderen van de Primary School niet onmiddellijk na schooltijd kunnen ophalen, voorzien we een volledig bewaakte naschoolse opvang waar de leerlingen in een leuke en gestructureerde omgeving met elkaar kunnen omgaan terwijl ze op hun ouders wachten.

Oudere leerlingen worden uitgenodigd om deel te nemen aan onze uitgebreide naschoolse activiteiten, gaande van sportteams tot taalclubs. De leerlignen wiens clubs na het einde van de school beginnen, kunnen onder toezicht aan hun huiswerk werken.

Onze examenjaren zijn Year 10/11 (tussen 14 en 16 jaar), waarin studenten negen of tien GCSE’s en iGCSE’s afleggen, en Year 12/13 (tussen 16 en 18 jaar), waarin studenten kiezen tussen het Internationaal baccalaureaat (IB) diploma, A Levels en BTEC.

Naast alle holistische voordelen die een BSB-opleiding biedt, hebben we enkele specifieke manieren om ervoor te zorgen dat BSB leerlingen de best mogelijke start krijgen in de wereld buiten de schoolmuren. Een speciale afdeling voor Hoger Onderwijs biedt diepgaande informatie en advies aan leerlingen in Year 12 en 13, en loopbaanvaardigheden en advies worden ook onderwezen via PSHE lessen als onderdeel van ons curriculum. Bovendien zet ons BSB Futures-programma zich in voor het opbouwen van connecties met de professionele wereld die het leerproces van de leerlingen verrijken, waardoor leerlingen van alle leeftijden hun carrièreambities kunnen verkennen en ontwikkelen.

Terwijl veel van onze afstuderende leerlingen naar universiteiten in het VK gaan, worden veel BSB leerlingen ook toegelaten op enkele van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Een lijst met universiteiten van de afgelopen drie jaar is te vinden in ons Schoolprofiel.


Back to Top