Veelgestelde vragen over toelatingen

Veelgestelde vragen over toelatingen

We hebben een lijst gemaakt van antwoorden op vragen die nieuwe gezinnen vaak stellen. Aarzel niet om contact op te nemen met ons Admissions-team voor meer informatie.

 

We beperken de klasgroottes tot 20 van Kindergarten tot Reception, 25 tot Year 5 en 21 in de Years 6-11. De klassen in Years 12-13 tellen maximaal 14 leerlingen. Uitzonderingen zijn enkel mogelijk mits toestemming van het schoolhoofd.

Ongeveer 34 % van de leerlingen op onze school heeft de Britse nationaliteit. Onze schoolgemeenschap telt ongeveer 70 verschillende nationaliteiten, wat ons tot één van de meest diverse en inclusieve leerlingenomgeving op een educatieve inrichting in de wereld maakt.

Zoals u zou verwachten van een internationale school, worden tal van vreemde talen onderwezen. Er zijn tweetalige programma's beschikbaar op zowel de Primary School als de Secondary School. Frans wordt onderwezen van de Kindergarten, dus zo vroeg mogelijk vanaf 3 jaar. Nederlands wordt onderwezen vanaf 7 jaar.

Leerlingen kunnen een bijkomende taal kiezen in Secondary School. Ze kiezen daarbij uit Spaans, Duits of Nederlands. Andere talen, zoals Chinees en Russisch, worden ad hoc onderwezen, op extra-curriculaire basis. Sommige leerlingen kunnen kwalificaties verwerven in deze extra-curriculaire talen.

We hebben ook een tweetalig Frans/Engels programma om onze mediumtraining Engels aan te vullen. We bieden een tweetalig International Baccalaureate (IB) Diploma (Engels met Nederlands of Frans) aan voor leerlingen van 16 tot 18 jaar. Op de Secondary School kunnen leerlingen zich ook verdiepen in het Frans. Neem contact op met ons Admissions Office voor meer informatie over de laatste ontwikkelingen.

Naast Brussel wonen veel gezinnen nabij de school in Tervuren, inclusief Moorsel, Vossem en Duisburg of in dorpen / gemeenten nabij Tervuren, zoals Everberg, Leefdaal, Overijse, Kraainem en Wezembeek-Oppem.

Ja, we bieden een schoolbusservice met toezicht aan die verschillende routes aandoet. Ons Admissions Office geeft u hierover graag meer informatie. Contact opnemen met Admissions.

Schoolunifomen zijn niet gebruikelijk op het vasteland van Europa. BSB-leerlingen worden echter wel verwacht een dresscode te respecteren en dat hun kleding is aangepast aan de leeromgeving. Er is een LO-(sport)kit die alle leerlingen vanaf Year 1 moeten dragen tijdens de lessen LO.

We hebben een gemiddeld verloop van 20 %, een weerspiegeling van onze internationale status en de globale mobiliteit van de gezinnen die ervoor kiezen om hun kinderen hier naar school te laten gaan.

Nee. Onze jongste leerlingen (tot Year 1) eten hun lunchpakket in hun klaslokalen op en de leerlingen van Year 2 eten in de Tintin Hall. 

De leerlingen van de Upper Primary en de Secondary School eten in de cafeteria (Upper Primary tijdens de eerste zitting en Secondary tijdens de tweede zitting). Ze kunnen ervoor kiezen om een maaltijd, broodjes of een salade te kopen of om een lunchpakket mee te brengen. Al onze maaltijden worden vers bereid en zijn gezond. We moedigen fruit aan als snacks en verkopen geen frisdrank.

Ja, een belangrijke keuze voor alle leeftijden, waaronder ook voor onze ouders! Wij vinden activiteiten buiten het klaslokaal minstens even belangrijk dan academische vooruitgang. Ze zijn absoluut essentieel voor de persoonlijke ontwikkeling.

Wij bieden een uitgebreide reeks buitenschoolse activiteiten aan, waaronder sport, muziek, drama, milieu, spreken voor een publiek en veel meer.

Bekijk de pagina Clubs & Activiteiten.

 

De kosten worden elk jaar vooraf bepaald en worden volledig (of in geval van een bijzondere schriftelijke overeenkomst) betaald aan het begin van het schooljaar in september. Ouders met verdere vragen kunnen contact opnemen met ons Admissions Office.

Bekijk het kostenplaatje.

Onze carrière-experten en universiteitsadviseurs helpen de leerlingen om een geschikt pad te kiezen waardoor ze overal in de wereld verder kunnen studeren. Heel wat leerlingen kiezen ervoor om naar een Britse universiteit te gaan. Zoals u van een internationale school kunt verwachten, kiest een groot deel van de leerlingen ervoor om ergens anders verder te studeren. Veel leerlingen gaan naar topuniversiteiten zoals Oxford of Harvard, terwijl een groot deel van de leerlingen kiezen voor beroeps- en creatieve opleidingen aan een universiteit.

Voor ouders die hun kinderen van de Primary School niet onmiddellijk na schooltijd kunnen ophalen, voorzien we een volledig bewaakte naschoolse opvang waar de leerlingen in een leuke en gestructureerde omgeving met elkaar kunnen omgaan terwijl ze op hun ouders wachten.

Oudere leerlingen worden uitgenodigd om deel te nemen aan onze uitgebreide naschoolse activiteiten, gaande van sportteams tot taalclubs.

BSB is een particuliere, onafhankelijke school zonder winstoogmerk. Ze ontvangt geen financiële steun van de Europese, Britse of Belgische overheid. De BSB hanteert een nauwgezet financieel beleid dat de school in staat heeft gesteld haar financiële activiteiten te beheren met een zeer gezonde cashflow. In tegenstelling tot sommige andere scholen heeft dit ons in staat gesteld om de nodige reserves aan te leggen, zonder extra gebouwentoeslagen of leningen om belangrijke ontwikkelingen (zoals ons zwembad) door middel van interne financiering te realiseren.


Deze site gebruikt cookies. Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, gaat u akkoord met ons beleid inzake het gebruik van cookies.