bsb-flags-april-2017

Uitstekende 2018 Post-16 Examenresultaten

NIEUWS 16 AUGUSTUS 2018

De BSB is opnieuw opgetogen met de examenresultaten voor leerlingen ouder dan 16 voor A Level, BTEC en het IB Diploma. Onze uitstekende cijfers, van hardwerkende en getalenteerde leerlingen over een breed scala van vaardigheden en vakgebieden, hebben zich opnieuw vertaald in briljante universitaire plaatsen over de hele wereld op een breed scala van verrijkende en spannende cursussen.

Voor A Level waren onze resultaten prachtig, zelfs beter dan de indrukwekkende oogst van vorig jaar, aangezien we ons blijven aanpassen aan het nieuwe, meer uitdagende lineaire A Level-systeem. BSB-leerlingen behaalden een prachtig 100 % slaagpercentage, met een indrukwekkende 35 % van de cijfers op A*/A (26,2 % nationaal gemiddelde 2018) en een opmerkelijke 13 % op A* (nationaal gemiddelde 2018 8 %)! Deze cijfers liggen in alle opzichten ruim boven het nationale niveau.

Onze leerlingen IB Diploma hebben opnieuw uitstekende resultaten geboekt. Eens te meer legden al onze leerlingen het examen voor het IB Diploma af. Ze behaalden een slaagpercentage van 97,2 % (tegen een wereldwijd gemiddeld slaagpercentage voor IB van 78,4 %* in 2017)

  • Onze gemiddelde IB Diploma-puntenscore bedroeg een prachtige 35 punten (IB-wereldgemiddelde 2017 bedroeg 29,9)
  • Een indrukwekkende 46 % van onze kandidaten behaalde 36 punten of meer en 91 % scoorde meer dan 30 punten
  • 17 % behaalde het diploma met 40 punten of meer – een uitstekende prestatie voor deze leerlingen

Ook onze BTEC-resultaten voor Business, Sport, Applied Science en Hospitality waren erg sterk. Vrijwel al onze BTEC-leerlingen hebben deze kwalificatie gecombineerd met A Levels. Een indrukwekkende 61% van leerlingen slaagden met Distinction of Distinction*, het equivalent van A en A* bij de A Levels.

De BSB selecteert leerlingen niet op hun vaardigheden. Voor velen is Engels niet hun moedertaal. Dit maakt het succes nog eens extra speciaal. De programma’s wordt geleid door een toegewijd en goed gekwalificeerd leerkrachtenteam. Onze academische, universitaire en pastorale ondersteuning is goed georganiseerd gedurende de twee jaren om de leerlingen optimaal te laten presteren en hoog te laten mikken.

Principal Melanie Warnes:

‘Proficiat aan alle leerlingen. Ik ben blij dat jullie met vertrouwen de stap kunnen zetten naar een succesvolle toekomst. We zijn allemaal erg trots op jullie.’

Sue Munday & James Willis, de Co-Heads of Post-16, treden haar bij:

“We zijn opgetogen over deze resultaten voor alle kwalificaties die we aanbieden.  Er waren enkele mooie individuele verhalen, maar ook als geheel reflecteren de resultaten hard werk en inzet. We wensen iedereen een succesvolle toekomst toe.”

Gary Minnitt, Head of Secondary School en Vice Principal: 

‘De statistieken van de school zijn opnieuw indrukwekkend, maar dit is een verzameling van individuele verhalen. We kennen de uitdagingen waarmee onze leerlingen worden geconfronteerd en hun persoonlijke trajecten, en we zijn enorm trots op deze prestaties.

Deze graden getuigen werkelijk van het harde werk en de toewijding van de leerlingen en het personeel, evenals de prachtige ondersteuning van ouders. Deze resultaten zullen nu de deuren openen naar een prachtige wereld van hoger onderwijs voor onze leerlingen.

Gefeliciteerd aan iedereen en het allerbeste voor de toekomst!’

* de meest recente vergelijkbare cijfers voor het IB Diploma

 

Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via InstagramFacebookTwitter en LinkedIn.


Back to Top