hero-news-ib-results

Uitstekende

examenresultaten voor Post-16

Nieuws 17 augustus 2017

De BSB is opnieuw opgetogen met de examenresultaten voor leerlingen ouder dan 16 voor A Level, BTEC en het IB Diploma. Onze uitstekende cijfers, van leerlingen met een breed vaardigheidsniveau, vertaalden zich in schitterende studeerkansen aan universiteitenwereldwijd voor tal van sterke en interessante opleidingen.

Vorig jaar behaalden we recordresultaten voor het IB-diploma. Dit jaar deden we het zelfs nog beter; Wederom namen al onze IB-leerlingen deel aan het Ib-diploma en voor het vierde jaar op rij slaagden ze allemaal. Opmerkelijk behaalde 98 % van die leerlingen 30 punten of meer (het wereldwijd gemiddelde is 40 % voor 30+ punten).

  • Onze gemiddelde score voor het IB Diploma van 37 punten lag in 2016 op recordniveau. 
  • 100laagpercentage voor het vierde jaar op rij (vergeleken met een wereldwijd gemiddelde voor het IB Diploma van 79,3 %).
  • 59% van onze kandidaten behaalde 36 punten of meer (ten opzichte van een wereldwijd IB-gemiddelde (2016) van ongeveer 21 %).
  • 32 % behaalde het Diploma met 40 punten of meer (ten opzichte van een wereldwijd IB-gemiddelde van 9 % het afgelopen jaar). Twee van onze leerlingen behaalden 44 punten.
  • 32% van onze IB-leerlingen nam deel aan de examens voor het Bilingual Diploma. Ze slaagden allemaal.

Deze resultaten zijn de beste ooit voor het IB Diploma tot op heden.

Ook onze BTEC-resultaten voor Business, Hospitality en Sport waren erg sterk. Vrijwel al onze BTEC-leerlingen hebben deze kwalificatie gecombineerd met A Levels. Opnieuw zijn alle leerlingen geslaagd op alle niveaus. Een indrukwekkende 67 % van leerlingen slaagden met Distinction of Distinction*, het equivalent van A en A* bij de A Levels.

Ook voor de A Levels waren onze resultaten beter dan de indrukwekkende prestaties van vorig jaar. We voerden in veel vakken het nieuwe lineaire A Level-systeem door. BSB-leerlingen behaalden een verbluffend slaagpercentage van 99,2 %, met een indrukwekkende 32 % A*/A – een stuk boven het nationale gemiddelde van 26,3 % en meer dan vorig jaar – en 64 % A*-B en 80 % A*-C. Een leerling behaalde maar liefst viermaal A*. Sommige leerlingen combineerden de A Levels daadwerkelijk met de Extended Project Qualification- en BTEC-opleidingen. Voor beide werd een indrukwekkend resultaat behaald, een uitstekende troef bij inschrijving aan een universiteit.

De BSB selecteert leerlingen niet op hun vaardigheden. Voor velen is Engels niet hun moedertaal. Dit maakt het succes nog eens extra speciaal. De programma’s wordt geleid door een toegewijd en goed gekwalificeerd leerkrachtenteam. Onze academische, universitaire en pastorale ondersteuning is goed georganiseerd gedurende de twee jaren om de leerlingen optimaal te laten presteren en hoog te laten mikken.

Principal Melanie Warnes:

“Proficiat aan alle leerlingen. Ik ben blij dat jullie met vertrouwen de stap kunnen zetten naar een succesvolle toekomst. We zijn allemaal erg trots op jullie.” 

Sue Munday & James Willis, de Co-Heads of Post-16, treden haar bij:

“We zijn opgetogen over deze resultaten voor alle kwalificaties die we aanbieden. Er waren enkele mooie individuele verhalen, maar ook als geheel reflecteren de resultaten hard werk en inzet. We wensen iedereen een succesvolle toekomst toe.”

Gary Minnitt, Head of Secondary School and Vice-Principal, verklaart:

“We zijn heel trots op het bereik van het individuele succes, met name het traject dat de leerlingen hebben afgelegd.” Deze graden getuigen werkelijk van het harde werk en de toewijding van de leerlingen en het personeel, evenals de prachtige ondersteuning van ouders. Deze resultaten zullen nu deuren openen naar een andere wereld voor onze leerlingen. “Gefeliciteerd aan iedereen en het allerbeste voor de toekomst.”

* de meest recente vergelijkbare cijfers voor het IB Diploma

 

 

Bekijk meer foto’s van de IB en A Level Results Day.


 

Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via FacebookTwitterInstagram en LinkedIn.


Back to Top