50221816851_b43da6cff6_k

Verbluffende resultaten van de BSB te danken aan inclusiviteit op z'n best

Elke leerling verzekerd van succes met drie aparte trajecten naar de universiteit

Results 2020 Infogra

The British School of Brussels (BSB) heeft drie verschillende trajecten om ervoor te zorgen dat alle leerlingen de beste mogelijkheden hebben naargelang hun individuele behoeften. Het gaat om het International Baccalaureate (IB) Diploma, A-levels en BTEC.

“Met onze drie unieke en afzonderlijke trajecten willen we onze leerlingen alle kansen geven op succes,” zei John Knight, Vice Principal en Head of Secondary School. “Zo kan ieders programma individueel aangepast worden naargelang vaardigheden en interesses, ongeacht verschillende leerbehoeften,” besloot hij.

De BSB mag dit jaar uitmuntende resultaten in alle Post-16-trajecten vieren. Het gemiddelde IB-resultaat van de school is 38 punten. 37% van de leerlingen scoorde meer dan 40 punten, 71% van de leerlingen behaalde meer dan 36 en 94% van de leerlingen meer dan 30. Het slaagpercentage was bovendien 100%.

Wat de A-levels op de BSB betreft, behaalde 15% van de leerlingen A*, 43% A-A* en 98% A*-C. Ook hier was het slaagpercentage 100%.

Ook de BTEC-resultaten van de leerlingen van de BSB waren bepaald indrukwekkend met een slaagpercentage van 100%.  56% van de leerlingen behaalde de graad Distinction* (de hoogste graad en gelijk aan een A* in A-level) en 89% behaalde minstens de graad Merit. De BSB is de enige school in België die BTEC’s aanbiedt.

“We zijn opgetogen voor onze leerlingen. Ze hebben zulke toewijding en veerkracht getoond gedurende de hele opleiding. Dankzij hun voortreffelijke prestaties mochten leerlingen deze herfst fantastische universiteitsopleidingen aanvangen,” zei John. “We hebben een slaagpercentage van 100% inalle trajecten. De toegekende cijfers waren de logica zelve omdat deze jaargroep extreem getalenteerd en ijverig was. Het merendeel van de leerlingen werd toegelaten op de universiteit van hun keuze, enkele op hun tweede keuze, en elke leerling kreeg een aanbod van een universiteit,” aldus John.

“Op academisch vlak was dit een van de sterkste Jaar-13-cohorten, en onze opvolging suggereerdealtijd al dat we dit jaar misschien records zouden breken. Dit was een opmerkelijke leerlingengroep en daarom zijn we in zekere zin niet verrast door de uiteindelijke cijfers .  Het pad was op z’n minst gezegd ongewoon en dat zorgde bij alle betrokkenen voor een dosis spanning. De conclusie is echter dat het harde werk en de toewijding van onze leerlingen en de steun van hun families en leraren beloond werden. We zijn apetrots op hun welverdiende succes,” aldus James Willis, Co-Head Post-16.

“Onze leerlingen hebben zich ten aanzien van hun studies uitzonderlijk vastberaden en standvastig getoond in deze aartsmoeilijke tijd. Bovendien zijn ze, ondanks de afstand, onderlinge steun en bekommerdheid blijven tonen.  Het doet ons genoegen dat ze gepast beloond werden. We wensen hen het allerbeste voor hun toekomstige studies,” zei Sue Munday, Co-Head Post-16.

“De jaarresultaten zijn alweer indrukwekkend, ondanks de omstandigheden. “Dit is geweldig nieuws – en welverdiend. Deze jaargroep was op weg om de beste ooit te worden en heeft de verwachtingen helemaal ingelost. Deze academisch ijzersterke leerlingen hebben hun volle potentieel benut en konden zo met vertrouwen naar de beste universiteiten ter wereld vertrekken. Ik wil de leerlingen en het personeel van harte feliciteren,” zei BSB-schoolhoofd Melanie Warnes.

Meer lezen over de onderwijsmogelijkheden op de BSB? Klik hier.


Back to Top