hero-banner-knoke-beach

Year 8 maakt voor de lessen

aardrijkskunde het strand van Knokke schoon

Nieuws 16 mei 2017

Het belang van het behoud van de natuurlijke omgeving is dit jaar een belangrijk thema voor de lessen aardrijkskunde van Year 8. Om de leerlingen een beter inzicht te geven in deze kwestie, gingen ze samen met hun leerkrachten naar Knokke-Heist, de meest noordoostelijke badplaats aan de Belgische kust.

Ze hebben de hele dag zwerfvuil van het zand opgeruimd, om ervoor te zorgen dat het strand zo schoon mogelijk is en vrij van plastic. De klassen slaagden erin om in totaal een ongelooflijke 20 kilogram vuilnis te verzamelen. Naast hun harde werk op het strand, genoot de groep ook van een bezoek aan het natuurgebied het Zwin, waar ze kennis maakten met verschillende vogelsoorten, evenals de geschiedenis van de wateren en het land van het gebied van 64 hectare.

Aan het einde van de excursie keerden de klassen van Year 8 terug naar school met een beter begrip van plasticvervuiling en hoe dit kan worden voorkomen, evenals een waardering voor de natuurlijke schoonheid van de Belgische kuststreek.

 


Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.


Back to Top