img_8070-lower-crop

Bloemlezing van kortverhalen

door leerlingen van BSB is gepubliceerd

Nieuws 12 juni 2017

Vorige week werd de eerste bloemlezing van kortverhalen van BSB gepubliceerd. Deze spannende nieuwe onderneming was het hoogtepunt van maanden werk door de leerlingen van de Secondary School.

Eerder dit jaar kregen alle leerlingen de kans om een kortverhaal met het thema ‘kracht’ in te dienen. De meest opvallende inzendingen werden geselecteerd door een groep leerlingen ouder dan 16 die Engelse literatuur studeren en werden gebundeld in een verzameling met als titel ‘Paper Planes’, genoemd naar het gelijknamige kortverhaal van Olga, een leerling uit Year 8. In de verzameling zijn ook fantastische kunstwerken door leerlingen van Year 12 en Year 13 opgenomen.

Ter gelegenheid hiervan werd een lanceringsevenement georganiseerd in de school, waarbij leerlingen uit alle Year Groups uit het boek voorlazen. De emotionele fragmenten werden begeleid door prachtige muziek, leerlingen uit de Secondary School speelden hierbij fluit en gitaar. Phillip Smith, Faculty Leader of English and Media bij BSB, complimenteerde de betrokken leerlingen: “Het vraagt wel wat moed om je eigen werk door anderen te laten lezen en we zijn ongelooflijk trots om zulke toegewijde, ambitieuze en getalenteerde schrijvers op onze school te hebben.”

Proficiat aan alle leerlingen die aan dit project deelnamen. Exemplaren van het boek kunnen in de school worden gekocht, de volledige opbrengst gaat naar liefdadigheid.

Meer foto’s bekijken


Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.


Back to Top