Bennetton

BSB erkend als een van de beste scholen ter wereld

De British School of Brussels (BSB) is erkend als een van de 10 beste scholen in Europa* door de onafhankelijke Spear’s Schools Index.  

De Spear’s Schools Index, opgericht in samenwerking met Carfax Education, biedt een overzicht van de allerbeste privéscholen ter wereld.  De index is gecategoriseerd per regio en beoordeelt scholen van over heel de wereld.

Deze onafhankelijke organisatie heeft BSB benoemd tot een van de 10 beste scholen in Europa.*

Spear’s en Carfax Education, het toonaangevende adviesbureau voor privéonderwijs, hebben samen een heuse waaier aan topscholen van over heel de wereld bestudeerd, waaruit ze een selectie van 100 van de allerbeste hebben gemaakt. De British School of Brussels (BSB) is er daar een van.

Naast formele criteria, zoals academische resultaten en de kwaliteit van de universitaire voorbereiding, worden de scholen gerangschikt op basis van hun unieke ethos, hun reputatie op zowel lokaal als internationaal niveau en de mate waarin zij hun studenten voorbereiden op het postacademische leven.

‘De keuze van een school is een van de belangrijkste beslissingen die een gezin ooit moet nemen voor hun kind, dus daarom wilden we een index maken die een betrouwbaar overzicht geeft van de allerbeste scholen. De impact van de opleiding die een kind geniet, gaat verder dan puur het academische. Om die reden keken we naar het unieke ethos van elke school, alsook de manier waarop ze hun leerlingen voorbereiden op de toekomst’, vertelt Carfax op hun website.

Het schoolhoofd van BSB, Melanie Warnes, zei: ‘BSB heeft al 50 jaar lang een sterke reputatie als progressieve, holistische school met geweldige examenresultaten behaald door leerlingen van elk niveau. Het is geweldig dat dit allemaal nu ook wordt erkend.’

De topscholen van 2020 leverden uitzonderlijke opleidingen aan hun leerlingen, waaronder de gerenommeerde Britse kostscholen Eton College en Harrow School, maar ook scholen die verder van huis zijn, zoals Pembroke House in Kenia.

Het team van Carfax Education bestaat uit experts van over heel de wereld op het vlak van Brits onafhankelijk onderwijs. ‘Dit is heel spannend voor ons’, zegt John Knight, Vice-Principal en Head of Secondary School bij BSB. ‘Ik ben enorm trots op het feit dat onze geweldige personeelsleden en leerlingen worden erkend, waaronder ook hun uitzonderlijke examenresultaten in alle drie van onze pre-universitaire trajecten: A-levels, het International Baccalaureate (IB)-diploma en BTEC-beroepsopleidingen’.

BSB is voor 100% geslaagd op alle Post-16-trajecten in de recente examenresultaten van 2020.

‘Ons motto is „academische uitmuntendheid zonder grenzen” en we zijn zo tevreden dat we dit duidelijk kunnen maken door onderdeel uit te maken van deze eerste globale rangschikking van scholen – met instellingen van bijna elk continent. We weten dat het overweldigend kan zijn om de juiste school te vinden en we hopen dat deze uitgebreide lijst gezinnen kan helpen bij deze moeilijke en soms ook wel verwarrende keuze’, ging Head of Education bij Carfax Education verder.

https://www.spearswms.com/best-private-schools-in-world-spears/

*Europa met uitzondering van het VK en Zwitserland


Back to Top