img_6996

BSB organiseert het ISTA

Bonsai High School Festival

Nieuws 15 februari 2017

De BSB-afdeling Drama verwelkomde trots artiesten van de International Schools Theatre Association (ISTA) en leerlingen en personeel van de Anglo-American School in Moskou, de Dresden International School, de Takev Schools (Izmir), de British School in Nederland en leerlingen van de Antwerp International School en de Malmö Borgarskola uit Zweden. In de loop van drie dagen (van 9 tot 12 februari) gingen de BSB-leerlingen en het personeel van de richting Theatre aan de slag met hun Europese collega’s om hun vaardigheden te verbeteren en samen op te treden.

Op woensdag 8 februari, een dag voor de officiële start van het festival, mochten we ook Avital Manor Peleg verwelkomen. Avital is cultureel attaché op het Israëlisch consulaat in New England, maar ook een internationaal specialiste in maskerperformances en fysiek theater. Zij kwam naar de BSB om de dag door te brengen als Artist in Residence om de drama-ervaring van onze leerlingen GCSE, A Level en IB te verrijken door de verkenning van maskers en ruimtelijk werk.

Op donderdag ging het festival volledig van start. Het was geweldig om te zien hoe leerlingen van de BSB onze gasten ontvingen en hen al snel vervoegden bij hun ensembles.  Na een inspirerend bezoek aan Brussel en het Magritte-museum op vrijdag ging de groep op een intensieve verkenningstocht om na te gaan hoe theatertechnieken en performancevaardigheden alledaagse dingen tot iets vreemds maken en vice versa. Het hoogtepunt was een uitgewerkte performance die, helemaal in de geest van Magritte, wilde laten zien dat ” het wakkere leven ook een vertaling is van de droom”.

Het was een waar genoegen om het ISTA Bonsai High School Festival te organiseren op de BSB. We willen dan ook alle medewerkers en deelnemers aan dit wondermooie evenement bedanken.

Meer foto’s bekijken


Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via FacebookTwitter Instagram en LinkedIn.


Back to Top