special-olympics-athletes-with-bsb-donation-2

BSB organiseert het Play Unified Swimming Gala

met Special Olympics Belgium

NIEUWS 27 september 2017

Met trots mocht de BSB op dinsdag 26 september vertegenwoordigers van Special Olympics Belgium en onze oudervereniging Families of BSB verwelkomen op een receptie in de school.

Tijdens deze gebeurtenis werd een cheque van 10.000 EUR overhandigd, geld dat werd opgehaald tijdens het jaarlijkse Families of BSB Summer Ball. Eddy Becker, covoorzitter van Special Olympics, nam de cheque dankbaar in ontvangst en vertelde dat de gift zal worden besteed aan een Play Unified Swimming Gala, met leerlingen van de BSB en de National Games.

Special Olympics Belgium lanceerde de Play Unified-campagne om 20.000 personen met een intellectuele handicap de kans te geven om sporten te beoefenen in teams met valide partners in reguliere clubs en federaties in heel België. Dit jaar zal de BSB op zaterdag 9 december een Play Unified Swimming Gala organiseren. Aan het Gala zullen ongeveer 30 Special Olympics-atleten van ten minste twee Brusselse zwemclubs deelnemen, samen met 30 zwemmers van de BSB. Dit wordt georganiseerd door leerlingen van de Secondary School CAS (Creativity, Activity and Service).

Ophetevenementmochten we ook de Special Olympics-atleten Bart Van der Veken, Evi Ploegaerts en Pieter Schramverwelkomen. Ooktal van sponsors, inclusief vertegenwoordigers van de Noble Collection, Dan Hunter Transformation en ING Bank, waren aanwezig. Hun steun helpt ons om onze relatie met deze belangrijke organisatie in stand te houden.

Melanie Warnes, het schoolhoofd van de BSB, bedankte Families of BSB en sponsors voor hun gulheid en verwelkomde het Upcoming Play Unified Swimming Gala als een nieuwe opportuniteit om onze steun aan Special Olympics Belgium verder te zetten en relaties op te bouwen tussen BSB- en Special Olympic-atleten.

Special Olympics Belgium bestaat 26 jaar en mocht al die tijd rekenen op steun van de BSB. Eerder dit jaar ondertekenden we het charter om een ‘Play Unified friend‘ te worden. We delen de filosofie en de waarden van solidariteit, respect en integratie die Special Olympics Belgium promoot door Play Unified-sporten.

We kijken nu uit naar het eerste Play Unified Swimming Gala dat de BSB in december organiseert en verheugen ons op de nauwe samenwerking die tot stand zal komen tussen onze leerlingen en Special Olympians.

 

 


Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via FacebookTwitterInstagram en LinkedIn.


Back to Top