bsbbanner1

De BSB breidt het Post-16 aanbod uit

De British School of Brussels (BSB) breidt het aanbod Post-16 uit met de BTEC International Extended Diploma Qualification, die leerlingen van de BSB toegang geeft tot zowel Nederlandse instellingen voor hoger beroepsonderwijs (HBO) als universiteiten/hogescholen in België.

De BSB heeft groen licht gekregen om zijn leerlingen het BTEC International Level 3 Extended Diploma aan te bieden.   Dit staat gelijk met het Nederlandse diploma MBO niveau 4 en geeft toegang tot hoger onderwijs in Nederland en België.

De BSB is de enige internationale school in België met zo’n groot pre-universitair aanbod, aangezien ze deze nieuwe kwalificatiemogelijkheden toevoegt aan de bestaande trajecten IB en A-level, die uiterst succesvol zijn.

“Dit is geweldig nieuws,” zei Sue Munday, Co-Head van Post-16 en verantwoordelijk voor A-level- en BTEC-leerlingen. “En het maakt een groot verschil in onze voorzieningen voor toelating tot de universiteit, die nu al aanzienlijk zijn.”

De BSB heeft al jaren een succesvol programma BTEC niveau 3 in toegepaste wetenschappen, bedrijfskunde, horeca en sport, maar vanaf september 2020 biedt de school ook nieuwe internationale BTEC-kwalificaties aan zoals:

BTEC International Level 3 Subsidiary Diploma (gelijkwaardig met één A-level) in toegepaste wetenschappen, bedrijfskunde, horeca en sport, plus het diploma (gelijkwaardig met twee A-levels) in bedrijfskunde en het Extended Diploma (gelijkwaardig met drie A-levels) in bedrijfskunde-horeca en bedrijfskunde-sport.

“De pre-universitaire trajecten voor onze leerlingen die BTEC-kwalificaties volgen, zijn op dit moment grotendeels op het Verenigd Koninkrijk gericht en staan daar in hoog aanzien omdat het een Britse kwalificatie is,” zei John Knight, Vice Principal en Head of Secondary School. “Deze nieuwe, uitgebreide kwalificatie geeft onze leerlingen in het BTEC-traject echter de mogelijkheid tot Post-18-studies aan Nederlandse en Belgische universiteiten, wat een weerspiegeling is van onze internationale leerlingenpopulatie en een antwoord op enkele onvermijdelijke vragen over de toegang die Europese studenten tot universiteiten in het Verenigd Koninkrijk hebben na de Brexit.”


Back to Top