hero-banner-a-levels-5

A Levels in België

De British School of Brussels (BSB) biedt A Levels als een van haar drie pre-universitaire academische trajecten. Hiermee krijgen leerlingen de kans om een wereldwijd gerenommeerd pre-universitair traject te volgen. A Levels vinden plaats gedurende twee jaar aan de BSB en de leerling heeft de keuze uit 20 vakken.

Wij hanteren hoge academische normen. Meer dan een derde van onze leerlingen behaalt doorgaans de hoogste resultaten (A*/A) op hun A Levels, wat aanzienlijk boven het nationale niveau in het VK ligt.

Voor universiteiten in het VK en Europa zijn standaard drie A Levels vereist. Leerlingen met sterke wiskundige of taalkundige vaardigheden kunnen eventueel nog een vierde A Level erbij nemen, met name Further Maths of Modern Language, maar dit is uitzonderlijk. Naast hun A Levels, gaan leerlingen ook voor de Extended Project Qualification (EPQ), een onafhankelijk onderzoeksproject over een onderwerp dat zij zelf mogen kiezen. Daarnaast geven de leerlingen een presentatie over hun verslag of product. Dit geeft een extra duwtje in de rug aan de toekomstige universitaire loopbaan van de leerlingen.

Waarom A Levels

Het kan moeilijk zijn om het juiste pre-universitaire traject te vinden en vaak denkt men hier ook pas over na wanneer het effectief tijd is om de keuze te maken. Bij BSB willen we ervoor zorgen dat onze studenten de voordelen kennen van elk van de drie trajecten die wij bieden (A Levels, BTEC en het International Baccalaureate (IB)-diploma) en dat ze de meest geschikte optie kiezen.

A Levels zijn een gerenommeerde, internationaal erkende kwalificatie en zijn de keuze bij uitstek voor leerlingen die interesse hebben in internationale universiteiten of werkgevers. Deze optie is ook geschikt voor leerlingen die al weten welke loopbaan ze willen volgen en zich verder willen specialiseren in een bepaald onderwerp.

De pre-universitaire trajecten bij de BSB bestaan doorgaans uit vijf tot acht leerlingen per klas; voor sommige vakken kunnen dat er dubbel zoveel zijn. Dit creëert een rijke leeromgeving waarin leerkrachten hun leerlingen kunnen ondersteunen en communicatie centraal staat.

Succes van A Levels bij BSB

We zijn er trots op dat onze A Levels-leerlingen sterk academisch succes hebben geboekt naar aanleiding van hun keuze voor dit Post-16-onderwijstraject.  De afgelopen drie jaar heeft gemiddeld een derde van onze studenten een resultaat van A of A* behaald, terwijl de overige twee derde tussen A* en B scoorde. Bovendien krijgen onze studenten zeer vaak aanbiedingen van prestigieuze universiteiten van over heel de wereld.

Klik hier om te lezen over onze resultaten

Interested in a place at our school?Please get in touch with our friendly Admissions team


Back to Top