hero-news-lmn-visit-bsb

Live Music Now Scotland

brengt een bezoek aan de BSB

Nieuws 7 november 2017

We verwelkomden musici van Live Music Now (LMN) Scotland in de BSB voor een speciale performance voor onze Upper Primary-leerlingen.

Onze studenten waren gefascineerd door de traditionele Schotse instrumenten die musici van LNM Scotland (Eddie, Craig en Charlie) bespeelden. Ze genoten vooral van de doedelzakken en het snelle vioolspel, het vrolijk handgeklap en het getik met hun voeten op de steeds veranderende beats van deze prachtige muzikanten. Dit was een zeer plezierige ervaring die de reguliere muzieklessen ondersteunde die deel uitmaken van ons Primary-curriculum.

Het bezoek werd gesponsord door de Schotse regering en maakt deel uit van een initiatief waarbij de muzikanten elk jaar honderden optredens en workshops geven, waardoor duizenden kinderen en jongeren blijdschap ervaren en inspiratie opdoen. LMN werkt in één jaar tijd met ongeveer 350 individuele musici, inspirerend voor muzikanten en voor velen een unieke ervaring. Zij vinden het belangrijk dat alle kinderen toegang hebben tot muzikale ervaringen van hoge kwaliteit, gezien het feit dat het regelmatig muziek spelen een belangrijke bijdrage levert aan het leervermogen van kinderen en hun sociale en persoonlijke ontwikkeling.

Hartelijk dank aan Live Music Now Scotland voor het delen van hun muzikale talent met onze studenten en het helpen inspireren van een liefde voor live muziek.

 


Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via FacebookTwitterInstagram en LinkedIn.


Back to Top