hero-jazz-evening-2

Muzikaal talent

toont zijn kunnen tijdens Jazz Evening

News 9 december 2016

De Jazz Evening van dit jaar zette het muzikale aspect van de BSB in de kijker. Het Social Area van de school werd omgetoverd tot een jazzcafé, compleet met podium, versierde tafels, foto’s tegen de muren en een heleboel mooie muziek gebracht door leerlingen en personeelsleden.

De avond begon met de “huisjazzband”, die ons publiek al meteen begon te entertainen. Daarna volgde de eerste muzikale verrassing van de avond – Mariana, een ex-leerlinge en ster van de productie “Chicago” van vorig jaar, bracht onze school een bezoek en zong “That Old Devil Called Love”. Na deze act betraden de “Flooties” (fluitensemble van de Primary School) het podium, gevolgd door een aantal solo’s en duetten op piano, fluit, saxofoon en gitaar door leerlingen van de Primary en de Secondary School. Highlights waren Xavier met “Blue Moon” op gitaar en Emilia’s gevoelige improvisatie op altsaxofoon.

Het diner werd opgeluisterd door andere acts, waaronder het bluesgitaarspel van leerling Thomas samen met de huisband, gevolgd door “Flautissimo” (fluitensemble van de Secondary School). Het publiek kon ook genieten van indrukwekkende saxofoonimprovisaties en een prachtige opvoering van “Basie’s Blues” door Georges C. Violen, altviolen en nog meer piano’s stonden centraal tijdens dit gedeelte van de avond en alle leerlingen zetten hun beste beentje voor.

De tweede verrassingsopvoering van de avond bracht enkele koorleden (en obers) van de wijs toen ze Head of Secondary School Gary het podium zagen betreden voor zijn versie van “Our Love is Here to Stay”, gebracht samen met de huisband. Het publiek was betoverd door de indrukwekkende professionele zangkunsten van Gary. Goed gedaan, wij nemen onze hoed af!

 

Ook tijdens het dessert viel er heel wat moois te beluisteren, waaronder Leyla’s lied “Don’t Know Why”, Liam’s klarinetsolo “Making Whoopee” en de broers Roger en Eric met hun duet “Ain’t No Sunshine” op gitaar en klarinet. Clara en Antonia lieten mooi teamwork zien tijdens een breekbare uitvoering van “Turning Tables” (piano en zang) en Nicole en Thomas legden een groot gevoel voor samenspel aan de dag tijdens de uitvoering van een Jethro Tull-nummer op contrabas en klarinet.

De avond werd afgesloten met nog meer piano, saxofoon en piano en een duet, “The Entertainer” door broer en zus Richard en Mira. Onze obers verzamelden ten slotte als het koor de “Singing Waiters” en brachten “Stand by Me” en “I’ve Got Rhythm”.

Proficiat aan iedereen die optrad tijdens deze avond of achter de schermen van dit speciale event meewerkte.

Meer foto’s bekijken.


Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via FacebookTwitter Instagram en LinkedIn.


Back to Top