hero-excellent-i-gcse-success-1

Opnieuw uitstekend succes

in (I)GCSE

News 24 August 2017

BSB mag trots een nieuw jaar van uitmuntende successen in (I)GCSE en Level 2 BTEC aankondigen!

Na de uitmuntende Post-16-resultaten in het IB Diploma, A Level en BTEC afgelopen zomer, met een uitstekende 100 % van de leerlingen geslaagd voor het IB Diploma met recordscores, 100 %, BTEC en 99 % van graden geslaagd voor A Level, kunnen we ook heel wat individuele successen vieren met onze resultaten voor 2017 voor (I)GCSE en BTEC.

Aan de BSB bereikt het slaagpercentage voor A* een verbluffende 36 % –­­­ 6,5 % meer dan in 2016. Opmerkelijk waren iets meer dan 60 % van de graden A* of A en 78 % van de graden A*-B. Opnieuw lagen beide cijfers een heel pak boven de uitstekende (I)GCSE-resultaten van afgelopen jaar.

Dit was het derde jaar dat de leerlingen van Year 11 een Level 2 Business BTEC-cursus voltooiden en opnieuw waren de resultaten uitmuntend. Wederom behaalden vrijwel alle leerlingen *Distinction (het equivalent van A* bij GCSE) of een Distinction.

Naast Year 11 slaagden leerlingen uit de lagere jaren van de middelbare school voor het (I)GCSE in Moderne Talen al vroeg met opnieuw een aantal hoge graden, waardoor onze trend in deze vakken zich voortzet.  De overgrote meerderheid behaalde A*/A.

Gary Minnitt, Head of Secondary School, legt uit:

“We zijn een niet-selectieve school en we hebben veel leerlingen wiens moedertaal niet het Engels is. Toch hebben ze de uitdagingen van (I)GCSE & BTEC met succes tot een goed einde gebracht. Dit aantal graden A*-A is geweldig, maar we vieren alle successen en er zijn veel leerlingen die persoonlijke moeilijkheden hebben overwonnen om zo goed te presteren. Van harte gefeliciteerd en we wensen onze leerlingen het beste voor de komende twee jaar en daarna.”

Phil Townsend, hoofd van Year 11, vertelde dat hij “ongelofelijk trots is op de leerlingen en het hem plezier doet dat hun harde werk en vastberadenheid werd beloond met deze uitstekende resultaten.’”

Melanie Warnes, BSB Principal, voegt er het volgende aan toe:

“Proficiat aan onze leerlingen met het behalen van deze mooie resultaten. Dit is alleen maar mogelijk door hard werk en inzet van alle betrokkenen. We mogen hierbij het positieve partnerschap met ouders aan de BSB niet vergeten.”

 


Over de British School of Brussels

De British School of Brussels (BSB), werd in 1969 opgericht in Brussel en is sinds 1970 gevestigd in Tervuren. Het is een internationale school met volledig curriculum voor kinderen vanaf 0 tot en met 18 jaar. Er zijn meer dan 1350 studenten ingeschreven uit meer dan 70 nationaliteiten. De school werkt volgens het Britse curriculum tot 16 jaar, (I)GCSE, gevolgd door de keuze voor GCE A Levels, het International Baccalaureate (IB) Diploma en BTEC Post-16. Er zijn uitgebreide voorzieningen voor studiehulp en de school biedt extra ondersteuning aan voor studenten die het Engels niet als moedertaal hebben (EAL). Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan buitenschoolse activiteiten. De BSB de enige internationale school in België met een eigen zwembad. Er is ook een tweetalig programma Frans-Engels voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Erkenningen op onze school: IB World School, COBIS (Council of British International Schools), IAPS (Independent Association of Prep Schools) en onze directeur is lid van de conferentie van Headmasters’ and Headmistresses’ (HMC). BSB kreeg een uitzonderlijk goed rapport van de Council of International Schools (CIS).

 

Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen aan de BSB via FacebookTwitterInstagram en Linke


Back to Top