hero-news-xperilab

XperiLAB komt aan op de BSB

Nieuws 25 september

Op dinsdag 18 september, voor de leerlingen en het personeel op school aankwamen, reed een grote blauwe vrachtwagen BSB binnen en parkeerde op de Tintin Playground. Het XperiLAB is aangekomen! Dit was geen gewone vrachtwagen … Het is een mobiel laboratorium vol met verschillende werkplekken en apparatuur, gefinancierd door Solvay, en is een prachtig ontdekkingsgebied voor beginnende wetenschappers.

Year 5 ging per klas experimenten uitvoeren. Het huidige ILT (Integrated Learning Theme) voor leerlingen uit Year 5 is ‘Investigators’ met als een van de leeruitdagingen ‘Hoe denken en handelen we als een wetenschapper?’. De XperiLAB gaf onze leerlingen de kans om ontdekkingen te doen over de wereld om hen heen. Het gaf hen inzicht in hoe het is om een wetenschapper te zijn die een positieve houding ontwikkelt ten opzichte van de uitdagingen van de toekomst.

Het volgende bezoek staat gepland voor 2020, dus ons huidige Year 3 zal de volgende generatie jonge wetenschappers zijn om het uitstekende XperiLAB te ontdekken.


Back to Top